Ο Ερντογάν μετρά πλέον 249 νεκρούς μισθοφόρους στη Λιβύη

Freepen.gr - Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών μισθοφόρων των Ερντογάν στη Λιβύη αυξήθηκε σε 249 και υπογραμμίζει το addresslibya.co.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν είπε ότι το παρατηρητήριο τεκμηρίωσε τη δολοφονία 26 μισθοφόρων του Ερντογάν κατά τη διάρκεια μάχης με τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) σε αρκετούς άξονες που γνώρισαν βίαιες συγκρούσεις τις τελευταίες ώρες και ημέρες.

Ο Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών μεταξύ των φιλο-τουρκικών φατριών ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη ανήλθε σε 249, τονίζοντας ότι προέρχονταν από τις ομάδες Al-Mu’tasim Brigade, Sultan Murad Brigade, Suqur al-Sham Brigade, al-Hamzat και Suleiman Shah, εξηγώντας ότι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Salah al-Din νότια της Τρίπολης, στη Ramla κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και τον άξονα του έργου Hadaba, εκτός από τις μάχες της Misrata και άλλων περιοχές στη Λιβύη.

Ο Ραχμάν τόνισε τη συνέχιση της μεταφοράς μισθοφόρων, τονίζοντας την άφιξη νέων ομάδων τους, και αποκάλυψε την προετοιμασία για την αποστολή έτι περισσότερων.

Το παρατηρητήριο είχε δηλώσει ότι η διαδικασία μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη παρουσιάζει μια κλιμάκωση με την άφιξη νέων ενόπλων περιοδικά για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις παράλληλα με τις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Fayez al-Sarraj (GNA), τονίζοντας ότι ο αριθμός των μισθοφόρων που που έχουν φτάσει μέχρι τώρα στη Λιβύη αγγίζει περίπου τους 7.400 μισθοφόρους, συμπεριλαμβανομένης μιας μη Συριακής ομάδας, ενώ ο αριθμός των στρατολογημένων που είχαν φτάσει στα τουρκικά στρατόπεδα για να εκπαιδεύσουν ήταν περίπου 2500 μισθοφόροι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail