23 νεκρούς μετρά ο "περήφανος" τουρκικός στρατός τις τελευταίες ημέρες από τους Κούρδους αντάρτες

Freepen.gr - Το Κέντρο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG) ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις τελευταίες ανταρτικές ενέργειες στο Νότιο και Βόρειο Κουρδιστάν. Σύμφωνα με τη δήλωση, σκοτώθηκαν συνολικά 23 στρατιώτες του τουρκικού στρατού αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Heftanin

Στο Heftanin, μια περιοχή εντός των αμυντικών ζωνών της Medya στο Νότιο Κουρδιστάν, οι αντάρτες στόχευσαν μια στρατιωτική μονάδα τουρκικού στρατού που σταθμεύει στο Hill Partîzan στις 5 Μαΐου. Σύμφωνα με την HPG, οι θέσεις και τα καταφύγια στο λόφο δέχθηκαν σφοδρά πυρά, ενώ ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν μπορούσε να προσδιοριστεί.

Hakkari

Στις 6 Μαΐου, οι αντάρτες στόχευσαν μια τουρκική στρατιωτική μονάδα που βρίσκεται στο Hill Merganiş στην περιοχή Çukurca του Hakari. Δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και μια θέση του τουρκικού στρατού καταστράφηκε.

Şırnak

Στις 2 Μαΐου, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στο όρος Cudi στην ύπαιθρο του Şırnak, η οποία κάλυπτε τις περιοχές Deriyê Xendekê, Deriyê Hirçê και Kasaphane. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα στις 5 Μαΐου.

Στις 5 Μαΐου, αντάρτες επιτέθηκαν σε μια στρατιωτική θέση που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Dader και Siwaro στην περιοχή του όρους Cudi. Ενώ ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί, ο τουρκικός στρατός ανταπέδωσε τυχαία τα πυρά.

Την ίδια ημέρα, η HPG πραγματοποίησε επιχείρηση σαμποτάζ κοντά στο χωριό Osyan στην περιοχή Besta. Η δράση, η οποία στράφηκε εναντίον στρατιωτών πεζικού και ενός οχήματος τύπου Αμαρόκ στο δρόμο του προς ένα στρατόπεδο σε έναν λόφο, άφησε πέντε στρατιώτες νεκρούς. Σε μια άλλη πράξη σαμποτάζ, αντάρτες χτύπησαν μια στρατιωτική μονάδα που ήρθε σο σημείο να επέμβει. Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκε ένας στρατιώτης.

Η εμπλεκόμενη ανταρτική μονάδα μπόρεσε να αποσυρθεί χωρίς απώλειες.

Ağrı

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί ενέδρες κατά μήκος του διεθνούς δρόμου μεταξύ της περιοχής Bazid (Doğubeyazıt) του Ağrı και της περιοχής Gürbulak της επαρχίας Van. Μετά από επιτήρηση, οι αντάρτες χτύπησαν αυτή τη μονάδα και στόχευσαν τα θωρακισμένα οχήματά της στις 5 Μαΐου. Ένα θωρακισμένο όχημα καταστράφηκε και 15 στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της δράσης, μετά τον οποίο ο τουρκικός στρατός μετέφερε τα θύματα σε ασθενοφόρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail