Καλώς τη χαρά των ψαριών με 200 "αεροπλανοφόρα" νησιά γύρω του!

Το ελικοπτεροφόρο Anadolu θα είναι η ναυαρχίδα της επιχείρησης Ασπίδα της Μεσογείου. Τούρκοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν ως επιτυχή την κατάσταση που αφορά στις προσπάθειες της χώρας στο πεδίο αρμοδιότητάς της στην Ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Κύπρου.


Θα βγει, λοιπόν το Anadolu για τσάρκα στο Αιγαίο, σαν να ήταν ο Ειρηνικός Ωκεανός, όπου δεν φαίνεται στεριά για ημέρες! Τόσο "άνετα" θα κινείται η χοντροκώλα ναυαρχίδα με τη συνοδεία της, ανάμεσα στα νησιά, στις βραχονησίδες και στα στενά τους, Σαν να είναι μικροσκοπική τράτα, που μπορεί κάπου να κρυφτεί και να διαλάθει της προσοχής και της στόχευσης. 

Πάντα τα "μεγάλα μεγέθη" συνάρπαζαν τους τυράννους και εισβολείς της ιστορίας. Όσο πιο μεγάλο το πολεμικό μέσο, τόσο πιο φιλόδοξος ο σκοπός, Όχι απλώς ένα οποιοδήποτε πλοίο, αλλά μια ελικοπτεροφόρα ναυαρχίδα!! Μόνο που υπάρχει ένα ρητό που λέει επίσης πως τα "μεγάλα καράβια περνάν και μεγάλες φουρτούνες", αλλά πολλές φορές όχι! 

Προσπαθώ να θυμηθώ, πόσες ναυαρχίδες βούλιαξαν τελικά στα νερά του Αιγαίου και πόσοι φιλόδοξοι @ρχίδες βρέθηκαν μαζί τους στον πάτο! Από τον Ξέρξη μέχρι τον Καρά Αλή! Από ναυαρχίδες ένα σωρό! Τρώμε πέντε για πρωινό, αν αποφασίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στέγη στις μετανάστριες τσιπούρες και στα νιογέννητα λιθρίνια του αρχιπελάγους. Το Anadolu θα είναι η χαρά των ψαριών, αν ποτέ παρθεί στα σοβαρά η απόφαση να βυθιστεί. 

Αν βγει επιθετικά στο Αιγαίο, δεν του δίνω πάνω από 2-3 ημέρες ζωής. Με 200 "αεροπλανοφόρα" νησιά γύρω του και με χίλιους τρόπους να χτυπηθεί, από συμβατικούς έως και ταχύπλοους πυρπολητές-καμικάζι. Που θα πάει, πού θα κρυφτεί ολόκληρη μαούνα; Καλή η φιγούρα Ερντογάν, αλλά η φαγούρα είναι στην πράξη. Τελικά μωραίνει πραγματικά ο Κύριος όν βούλεται απωλέσαι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail