Η Γιάννα Αγγελομπουμπουλίνα προσκαλεί και Τούρκους για το 1821!

Κάθε μέρα που περνάει, η Επιτροπή για το 1821, της οποίας προεδρεύει η "κυρία 2004", απαξιώνεται διαρκώς και ολισθαίνει προς την πλήρη ανυποληψία για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί από τα αρνητικά σχόλια και τα μηνύματα που εμφανίζονται υπό τη μορφή καταιγίδας στα κοινωνικά δίκτυα. Και όχι άδικα. Η ίδια η Επιτροπή αντί της ένωσης προωθεί τον διχασμό, ευτυχώς όχι ανάμεσα στη συντριπτική πλειονότητα του λαού που στέκει επικριτικά απέναντι της, αλλά μεταξύ των πολλών Ελλήνων και των ελαχίστων μελών και υποστηρικτών της. 


Ο λόγος είναι η ισοπεδωτική και αναθεωρητική αντίληψη της Επιτροπής για το 1821, που στην ουσία ακυρώνει το επαναστατικό πνεύμα του στο όνομα μιας "νέας" και ασαφούς "πατριδογνωσίας" κομμένης και ραμμένης στα ραφεία του εθνομηδενιστικού νεοφιλελευθερισμού. Ο λαός όμως, θα πρέπει να σηκώσει το γάντι της πρόκλησης ενάντια στην ιστορία του, απομονώνοντας την Επιτροπή και τις δράσεις της στο στενό πλαίσιο των ελαχίστων θιασωτών της. Χωρίς συμμετοχή, χωρίς ανταπόκριση στις κίβδηλες εκδηλώσεις της. Αντίθετα, θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν ανεξάρτητοι φορείς και πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών, προκειμένου να διοργανωθεί ένας άλλος παλλαϊκός εορτασμός του 1821, που θα σέβεται την ιστορική πραγματικότητα και όπου θα μπορεί ο λαός να συμμετέχει, χωρίς να λερώσει τη μνήμη του και με τον πρέποντα σεβασμό στον αγώνα των προγόνων του. Όλα αυτά τα καμώματα της κ. Αγγελοπούλου, εννοείται ότι θα τα πληρώσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Έπειτα από τον χαρακτηρισμό του "δικτάτορα" για τον Καποδίστρια, η Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει να προσκαλέσει στην επέτειο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 τους σφαγείς του έθνους, τους Τούρκους. Είναι σα να λέμε, να διοργανωθεί μια φιέστα στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο με τη συμμετοχή των Γερμανών απογόνων των Ναζί, προκειμένου να λειανθεί ο πόνος της ιστορικής αλήθειας από τις παράτες και τα ξεφαντώματα των επιλησμόνων.

Πιστεύει ότι η ένοπλη εξέγερση του ελληνικού λαού για να αποτινάξει τον τουρκικό ζυγό και να απελευθερωθεί από τη σκλαβιά είναι ένα «χάπενινγκ» με στοιχεία πολυπολιτισμικότητας, όπως θέλησε να το αποδώσει κατά την ομιλία της στη Βουλή, στο οποίο «χωρούν» και Τούρκοι καλλιτέχνες. Εμφανίζεται διατεθειμένη να τους προσκαλέσει με το επιχείρημα της ύπαρξης «μιας πολύπλευρης αντιμετώπισης και ενός ενεργού διαλόγου».

Πώς ακριβώς το σκέπτονται; Να καλέσουμε στην επέτειο για το 1821 αυτούς που έσφαξαν τους Ελληνες και σήμερα απειλούν με νέα εισβολή σε Κύπρο, Αιγαίο και Θράκη για να κάνουμε... διάλογο; Θέλουν να ευτελίσουν και να μολύνουν με τα καμώματά τους την Ιστορία της Ελλάδας και τις ηρωικές στιγμές της; Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail