Σουηδικό Δικαστήριο διέταξε την απέλαση ασυνόδευτου ανήλικου μετά από βιασμό 14χρονης

Freepen.gr - Ένα σουηδικό δικαστήριο διέταξε την απέλαση ενός Αφγανού αιτούντος ασύλου αφού τον έκρινε ένοχο για βίαιο βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού στο Jönköping.

Ο Shokrallah Shahzad, που φέρεται ως «ασυνόδευτο παιδί μετανάστη» αφού ισχυρίζεται ότι είναι 16 ετών, κρίθηκε ένοχος ότι δελέασε το θύμα να τον ακολουθήσει στο δάσος και να το βιάσει μετά τη συνάντησή του με τους φίλους της σε μια λίμνη στο Jönköping τον περασμένο Ιούνιο, όπως αναφέρει η σουηδική πύλη ειδήσεων Samhällsnytt.

Αφού χώρισε το θύμα από τους φίλους της και το δελέασε να τον ακολουθήσει στο δάσος, ο Shokrallah Shahzad άρχισε να αγγίζει το κορίτσι και το ανάγκασε να τον φιλήσει. Το θύμα διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας στον Αφγανό ότι δεν ενδιαφερόταν, αλλά αυτός αρνήθηκε να σταματήσει. Αντ 'αυτού, τράβηξε το παντελόνι του κοριτσιού και το πέταξε στο έδαφος. Προσπάθησε να βάλει το μόριό του στο στόμα του κοριτσιού. Αυτή τον χτύπησε, κίνησε να φύγει αλλά ο δράστης την έπιασε και την έριξε ξανά στο έδαφος όπου τη βίασε μέχρι να αρχίσει να αιμορραγεί εισχωρώντας και με τα δάκτυλα ενώ τις δάγκωνε τα χείλη. Ο τρομερός βιασμός διακόπηκε από έναν από τους φίλους του θύματος που κατάφερε να τρομάξει τον Shokrallah.

Στη συνέχεια, το θύμα πήγε στο κέντρο φροντίδας της πόλης που ζει και είπε στο προσωπικό τι είχε συμβεί. Η αστυνομία έφτασε λίγο μετά και μετέφερε το κορίτσι στο νοσοκομείο. Αργότερα το ίδιο βράδυ η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το δράστη και τον συνέλαβε.

Η Linda Schön, η εισαγγελέας της υπόθεσης, χαρακτήρισε το έγκλημα ως «βίαιο βιασμό παιδιών». Σύμφωνα με την Schön, ο Shokrallah διέπραξε τον βιασμό με βία, απερισκεψία και σκληρότητα.

Στις 27 Ιανουαρίου 2020, το Επαρχιακό Δικαστήριο του Jönköping καταδίκασε τον Shahzad για βιασμό σε βάρος παιδιού και τον καταδίκασε σε 120 ώρες κοινωνικής εργασίας. Τελικά με την παρέμβαση της εισαγγελέως οι ποινές αυστηροποιήθηκαν. Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την απέλασή του από τη χώρα και του απαγόρευσε να επανέλθει μέχρι το 2030, να επεκτείνει σε 140 τις ώρες της κοινωνικής εργασίας και να πληρώσει 115.000 SEK ως αποζημίωση στο θύμα.

Ο δράστης βρισκόταν στη Σουηδία από το 2015.

Στην πηγή [Samhällsnytt] μπορείτε να δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό και στοιχεία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail