Όταν ο ΥΠΕΞ δηλώνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να απειλεί για τα 12 ν.μ. γιατί...το απαγορεύουν τα Η.Ε.

Ο Νίκος Δένδιας κατά τη διαβόητη πλέον συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα και την αναφορά του στις "λίγες δεκάδες μέτρα" του Εβρου, εκτόξευσε μια ακόμη...ρουκέτα, εκτός εκείνης του τι κέρδισε η Τουρκία με το μεταναστευτικό.

Του Στρατή Μαζίδη

Συγκεκριμένα ο Θάνος Σιαφάκας ρώτησε τον υπουργό αν υφίσταται το δικαίωμα της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια και αν προτίθεται η Ελλάδα να το ασκήσει, και πότε καθώς υπήρχε σχεδιασμός επί ΣΥΡΙΖΑ και Κοτζιά στο υπουργείο.

Ο Νίκος Δένδιας απήντησε: Υπήρχαν σκέψεις για επέκταση, όχι κατ’ ανάγκη μόνο στο Ιόνιο, και αναφέρομαι διαχρονικά. Είναι δικαίωμα της χώρας η επέκταση στα 12 μίλια. Δεν το αλλοτριώνει, θα το ασκήσει όπου θέλει, όταν κρίνει, όπως θέλει. Μονομερές της δικαίωμα είναι. Δεν έχει κανένα λόγο συνδιαλλαγής με οποιονδήποτε γι’ αυτό. Φαιδρότητες του τύπου casus belli από την πλευρά της Τουρκίας, ειλικρινά, εμάς μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Στην κοινωνία του 21ου αιώνα απειλές πολέμου δεν υφίστανται. Απαγορεύεται, κατ' αρχάς, ρητά από τον καταστατικό χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Δηλαδή η Τουρκία δεν μπορεί να μας απειλήσει γιατί απαγορεύεται, ας το πούμε λαϊκά, από το νόμο. Κι αφού απαγορεύονται λοιπόν οι απειλές πολέμου και κατά συνέπεια οι πόλεμοι από το νόμο, εμείς τι θα κάνουμε; Μήνυση; Αγωγή; Ασφαλιστικά μέτρα; 

Αλλά αφού αυτές οι...φαιδρότητες μας αφήνουν "παγερά αδιάφορους" και αφού υπάρχει διεθνής νόμος που απαγορεύει τις απειλές, τότε γιατί δεν ασκούμε το δικαίωμά μας; Ας μας απαντήσει ο υπουργός. Αφού πρόβλημα δεν υπάρχει. Τι μας εμποδίζει; Λαμπρό πεδίο δόξης κι ας αφήσουμε τα όπου, όταν, όπως...
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.