Ο κορωνοϊός χτυπά τέταρτο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ: Κρούσματα στο USS Nimitz πριν αποπλεύσει

Freepen.gr - Και τέταρτο αεροπλανοφόρο του Ναυτικού των ΗΠΑ παρουσιάζει κρούσματα COVID-19 μεταξύ του πληρώματός του. Το USS Nimitz προετοιμαζόταν να ξεκινήσει αργότερα μέσα στο μήνα θαλάσσιες δοκιμές και είχε ήδη αρχίσει να φέρνει το πλήρωμα στο πλοίο.

Δεμένο στο Bremerton της Ουάσινγκτον, το Nimitz άρχισε να επιβιβάζει μερικώς το πλήρωμά του τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να τους διαχωρίσει από τον γενικό πληθυσμό πριν από την αναχώρηση του πλοίου, αλλά παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Ναυτικού, ένα μέλος πληρώματος στο πλοίο δοκιμάστηκε θετικά στον COVID-19, ανέφερε η Politico την Τρίτη, αναφέροντας τρεις αξιωματούχους εξοικειωμένους με το θέμα.

Ένα δεύτερο μέλος του πληρώματος του Νίμιτς έχει επίσης βρεθεί θετικό, αλλά δεν είχε ακόμη μεταβεί στο πολεμικό πλοίο. Σύμφωνα με την Washington Post, το Πολεμικό Ναυτικό βασίστηκε σε ελέγχους θερμοκρασίας και προβολές που περιελάμβαναν προφορικές ερωτήσεις σχετικά με τα συμπτώματα κατά την επιβίβαση στο Nimitz, αλλά δεν έγιναν τεστς.

Το USS Nimitz είναι το τέταρτο αεροπλανοφόρο που παρουσιάζει κρούσματα του κορωνοϊού μετά το USS Theodore Roosevelt, που έδεσε στο Γκουάμ, το USS Ronald Reagan, που βρίσκεται για ανακατασκευές στην Yokosuka της Ιαπωνίας και το USS Carl Vinson, το οποίο είναι επίσης στο λιμάνι του Bremerton, όπου τελείωσε τις επισκευές του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail