Διοικητής SDF: Η Τουρκία χρησιμοποεί τον κορωνοϊό ως όπλο - προετοιμάζεται για μια ολοκληρωμένη επίθεση

Freepen.gr - Ενώ ολόκληρος ο κόσμος λαμβάνει μέτρα κατά του κορωνοϊού, το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι επιθέσεις εναντίον χωριών και οικισμών στην περιοχή Girê Spi και Ain Issa έχουν αυξηθεί σε ένταση. Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν πετάξει επανειλημμένα στους αυτοκινητόδρομους M-4, Ain Issa και Chalabiyah. Ενώ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνώρισης ίπτανται συνεχώς πάνω από την Ain Issa, τα τείχη που χτίστηκαν μετά την κατάληψη της περιοχής το περασμένο φθινόπωρο κοντά στα χωριά Evdiko, Silîp Qeran και Carqilî έχουν αφαιρεθεί και τα στρατεύματα μεταφέρονται στην περιοχή, αναφέρει το ANF.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANHA μίλησε με τον διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) της περιοχής Ain Issa, Erdal Kobanê, για τις τρέχουσες εξελίξεις.

"Η Τουρκία θέλει να χρησιμοποιήσει την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία"

Ο Kobanê εξηγεί την κατάσταση στην Ain Issa ως εξής: "Οι κατακτητές θέλουν να χρησιμοποιήσουν την κρίση του κορωνοϊού ως ευκαιρία. Επιτίθενται εδώ για να καταλάβουν την περιοχή. Στοχεύουν στον άμαχο πληθυσμό. Λόγω του ιού, οι άνθρωποι παραμένουν στα σπίτια τους αλλά βιώνουν μια πολύ δύσκολη στιγμή. Το τουρκικό κράτος κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι ο ιός θα φτάσει στην περιοχή μας. Από όσο γνωρίζουμε, ορισμένοι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί με το Covid-19 έχουν μεταφερθεί στις Serêkaniyê, Girê Spî και Afrin. Οι απόπειρες να επανέλθουν τα μολυσμένα άτομα στην Ain Issa επίσης αποτρέπονται από τις δυνάμεις αυτοάμυνάς μας».

"Το ISIS οργανώνεται"

Ο διοικητής των SDF συνέχισε: «Πριν από λίγες ημέρες βομβαρδίστηκαν κτίρια κατοικιών. Αυτή η βρώμικη τακτική έχει ως στόχο να απομακρύνει τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και έτσι να ακυρώσει τα μέτρα κατά της πανδημίας. Οι 15χρονοι χρησιμοποιούνται ως βομβιστές αυτοκτονίας. Είναι προφανές ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αναδιοργάνωση του ISIS αυτή τη στιγμή. Έχουν γίνει προετοιμασίες ακόμη και για υπόγεια επίθεσεις στις SDF. Καταφέραμε να μάθουμε για αυτό".

"Είμαστε πάντα έτοιμοι να προστατεύσουμε τους ανθρώπους"

Ο Διοικητής τονίζει ότι οι SDF συμμορφώνονται με την κατάπαυση του πυρός που δηλώθηκε μετά την πανδημία. Όσον αφορά τις επιθέσεις της Τουρκίας, ο Erdal Kobanê συνεχίζει: "Το τουρκικό κράτος θέλει να προχωρήσει με τις επιθέσεις του. Είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τον λαό από οποιαδήποτε επίθεση".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail