Μετά τη Lufthansa, στη ΜΕΘ και οι Air France-KLM με οξυγόνο 10 δις ευρώ

Freepen.gr - Η ολλανδική κυβέρνηση θα παράσχει έως και 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα βοήθεια λόγω του κορωνοϊού στον αερομεταφορέα της KLM. Η μητρική της εταιρεία, Air France, θα λάβει επίσης 7 δισεκατομμύρια ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση.

Το πακέτο βοήθειαςτης  KLM ύψους έως 4 δισεκατομμυρίων ευρώ (4,32 δισεκατομμύρια δολάρια) πιθανότατα θα έρθει ως συνδυασμός κρατικών εγγυήσεων και τραπεζικών δανείων, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Wopke Hoekstra. Η ναυαρχίδα της Ολλανδίας στις αερομεταφορές χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση του ιού και η πλειονότητα των αεροπλάνων της παραμένει στο έδαφος

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά τη δέσμευση του Παρισιού για βοήθεια 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Air France, μητρική εταιρεία της KLM.

«Τα αεροπλάνα της Air France είναι προσγειωμένα, οπότε πρέπει να υποστηρίξουμε την Air France», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire.

Το γαλλικό πακέτο βοήθειας θα έχει τη μορφή άμεσου δανείου 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το κράτος και δάνειο 4 δισεκατομμυρίων ευρώ από κοινοπραξία έξι γαλλικών και διεθνών τραπεζών. Ενενήντα τοις εκατό του δεύτερου δανείου θα εγγυηθεί και το κράτος.

Η βοήθεια λόγω του Covid-19 θα συνοδεύεται από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως ότι η «Air France πρέπει να γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία στον πλανήτη», σημείωσε ο Le Maire.

Διαβάστε τη σχετική είδηση για τη Lufthansa
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail