Για έγκλημα πολέμου φωνάζει ο LNA: Οι φίλοι της Τουρκίας στη Λιβύη επιτέθηκαν κατά αμάχων με πυραύλους Grad

Freepen.gr - Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Στρατηγός Ahmed al-Mismari (φωτο) ανακοίνωσε ότι οι πολιτοφυλακές της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) επιτέθηκαν στην πόλη Tarhouna νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον Mismari, ο βομβαρδισμός των πολιτοφυλακών GNA με περίπου 20 πυραύλους Grad στόχευσε τοποθεσίες αμάχων στην πόλη.

«Καλούμε την Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη να εκπληρώσει τα καθήκοντά της και να καταδικάσει τους πραγματικούς τρομοκράτες που μόλις διέπραξαν έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA και προειδοποίησε ότι ο στρατός είναι έτοιμος να ανταποδώσει.

Σύμφωνα με μια έκθεση του SOHR (Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) που δημοσιεύτηκε σήμερα, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών έχει αρχίσει να μεταφέρει νέες φουρνιές μισθοφόρων από τη συριακή περιοχή Tal Abyad (Girê Spî) στην τουρκική επικράτεια, προκειμένου να καταλήξουν στη Λιβύη .

Σύμφωνα με πηγές του Παρατηρητηρίου, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ζήτησε από τους διοικητές του «Εθνικού Στρατού» να φέρουν νέους καταλόγους που θα περιέχουν τα ονόματα εκατοντάδων μαχητών για να σταλούν στη Λιβύη να πολεμήσουν. Ο «Εθνικός Στρατός», με τη σειρά του, έχει δώσει εντολή στις φατρίες του να το πράξουν, και αρκετές φατρίες έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα λίστες που ξεπερνούν τα 2.200 ονόματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail