France24: Ο Duterte έδωσε licence to kill όσους παραβιάζουν τα μέτρα και δημιουργούν αναταραχές

loisa Lopez, Reuters
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte προειδοποίησε την Τετάρτη ότι όσοι παραβιάζουν τα μέτρα καραντίνας για τον κορωνοϊό που θα μπορούσαν να δεχθούν πυρά των δυνάμεων ασφαλείας αν προκαλέσουν προβλήματα και ότι η κατάχρηση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας είναι ένα σοβαρό έγκλημα που δε θα γίνει ανεκτό, μεταδίδει το FRANCE24.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Duterte δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συνεργάζεται ο καθένας και να ακολουθεί τα μέτρα καραντίνας στο σπίτι, καθώς οι αρχές προσπαθούν να επιβραδύνουν τη μόλυνση του κορωνοϊού και να απαλλάξει το εύθραυστο σύστημα υγείας της χώρας από το να κατακλύζεται.

Οι Φιλιππίνες κατέγραψαν 96 θανάτους και 2.311 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, όλες εκτός από τρεις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τις λοιμώξεις να αναφέρονται σήμερα στις εκατοντάδες κάθε μέρα.

"Είναι όλο και χειρότερο, έτσι για άλλη μια φορά σας λέω τη σοβαρότητα του προβλήματος και ότι πρέπει να ακούσετε", δήλωσε ο Duterte αργά την Τετάρτη.

"Οι εντολές μου στην αστυνομία και τον στρατό ... αν υπάρξει πρόβλημα και μια πιθανότητα να  σας χτυπήσουν ανταποδοτικά και οι ζωές σας βρίσκονται σε κίνδυνο, να τους πυροβολήσετε και να τους σκοτώσετε".

"Είναι κατανοητό αυτό; Νεκρο. Αντί να προκαλείς πρόβλημα, θα σε θάψω".

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά από τα μηνύματα των μέσων ενημέρωσης για μια διαταραχή και αρκετές συλλήψεις την Τετάρτη από κατοίκους σε μια φτωχή περιοχή της Μανίλα που διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική επισιτιστική βοήθεια.

Απαντώντας στον Duterte, η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η δήλωση του ηγέτη των Φιλιππίνων ήταν «πολύ ανησυχητική» και προειδοποίησε: «Θανατηφόρα, ανεξέλεγκτη δύναμη δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως η πανδημία COVID-19».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail