Ξένα ΜΜΕ: Τουρκικά F-16 χτύπησαν τις δυνάμεις του Χαφτάρ στη δυτική Λιβύη με καμουφλάζ άσκηση;

Freepen.gr - Οι βρετανικοί 'Times" αναφέρουν σε πρόσφατο δημοσίευμά τους ότι τουρκικά F-16 υποστήριξαν τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Τρίπολης στην πρόσφατη επίθεσή τους κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην περιοχή της Ταρχούνα.

Αντίστοιχο δημοσίευμα έχει γίνει και από το bulgarianmilitary.com όπου σημειώνεται ότι το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αντέδρασε στον ισχυρισμό για παραβίαση των αεροπορικών συνόρων της Λιβύης ότι επρόκειτο για στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Άγκυρα εξήγησε την παρουσία των τουρκικών μαχητικών στα σύνορα της Λιβυκής πόλης Misurata με στρατιωτικές ασκήσεις όπου στις 17 Απριλίου, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προσομοίωσε μια επίθεση στο Αλ-Βίσκα όπως μεταδίδει το Federal News Agency. Επίσης η Τουρκία επικαλείται τη γνωστή συμφωνία οριοθέτησης για την στρατιωτική άσκηση.

Το αν η Τουρκία με καμουφλάζ την στρατιωτική άσκηση και την...προσομοίωση επίθεσης βομβάρδισε τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ επισήμως μπορεί να μην το μάθουμε, ωστόσο η εξέλιξη της σύγκρουσης τις τελευταίες εβδομάδες έχει σαφέστατα στραφεί υπέρ της Τρίπολης. Ήταν η πρώτη φορά που ο LNA χάνει εδάφη μετά από πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπρόσθετα είναι σαφές ότι η αεροπορική υπεροχή δίνει το πλεονέκτημα σε όποιον την απολαμβάνει.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail