Φιάσκο: Σε περιορισμένα δάνεια από ESM με "μνημόνια" συγκλίνουν Γερμανία-Γαλλία

Στις καλένδες το ευρωομόλογο, μια μορφή του οποίου προτείνει η Γαλλία με περιορισμένα κεφάλαια

Από: iskra.gr

Σε φιάσκο φαίνεται ότι θα καταλήξει η περίφημη και ματαίως ζητούμενη “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη“. Γερμανία και Γαλλία μάλλον τα έχουν βρει, ως συνήθως, στο παρασκήνιο, σε βάρος των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και σε βάρος των πιο αδύναμων οικονομικά χωρών και πρώτα απ’ όλα της Ελλάδας.

Ενόψει της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup την προσεχή Τρίτη η Γερμανία και Γαλλία φαίνεται να συμφωνούν για πολύ περιορισμένη χρηματοδότηση των κρατών-μελών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση από τον μηχανισμό του ESM (Ευρωπαϊκό ΔΝΤ) με κεφάλαια μόλις μέχρι 2% του ΑΕΠ, τα οποία θα συνοδεύονται με ένα light, όπως λένε, μνημόνιο, το οποίο θα είναι πολύ ουσιαστικό.

Η Γερμανία απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε μορφής ευρωομόλογο και η Γαλλία, καλυμμένη πίσω από την αδιάλλακτη άρνηση του Βερολίνου, προτείνει μιας μορφής ευρωομόλογα, περιορισμένων διαθέσιμων ποσών τα οποία θα διαχειριστεί ένα Ταμείο υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τα όποια σύμφωνα με τη γαλλική πρόταση, θα εξοφλούνται με ένα έκτακτο “φόρο αλληλεγγύης” στα κράτη-μέλη  ή με αυξημένες εισφορές από τα τελευταία με φορολογία των πολιτών τους.

Με δυο λόγια η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη αποδεικνύεται ότι αποτελεί μια πολύ μεγάλη κοροϊδία για τους λαούς της Ευρώπης, όπως αποδεικνύεται ότι η Γερμανία θέλει να επωφεληθεί από την κρίση σε βάρος των άλλων χωρών, κυρίως του Νότου, προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της και πρώτα απ’ όλα την πρωτοκαθεδρία της στην Ε.Ε.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, διότι δυστυχώς η Ελλάδα του Μητσοτάκη του Τσίπρα είναι δεδομένη και δουλοπρεπής μέχρι αηδίας.
Καλό μας ταξίδι στην βαθιά κρίση….

Ν.Ζ
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.