Δεκάδες κρούσματα και στο Charles de Gaulle: Εγκαταλείπει νωρίτερα τη Μεσόγειο, επιστρέφει άμεσα στην Τουλόν

Reuters / Jean-Paul Pelissier
Freepen.gr - Το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Γαλλίας, το «Charles de Gaulle» αναγκάστηκε να αναστείλει την αποστολή του στη Μεσόγειο και να επιστρέψει στο λιμάνι, αφού περίπου 40 από τα μέλη του πληρώματος του τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση ως πιθανά κρούσματα με τον Covid-19.

Όλοι οι συμπτωματικοί ναυτικοί έχουν απομονωθεί από το υπόλοιπο πλήρωμα και παρακολουθούνται συνεχώς από ιατρικό προσωπικό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη.

Παρουσιάζουν συμπτώματα συμβατά με πιθανή λοίμωξη Covid-19, τα οποία εμφανίστηκαν πρόσφατα.

Η ασθένεια έπληξε το πλήρωμα όταν το πυρηνικό αεροπλανοφόρο έφτασε στη Μεσόγειο για να συμμετάσχει στη Γαλλική Επιχείρηση Chammal, η οποία στρέφεται εναντίον ισλαμιστών μαχητών στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο πλέον επιστρέφει στο νότιο γαλλικό λιμάνι της Τουλόν, όπου αρχικά σχεδίαζε να προσεγγίσει στις 23 Απριλίου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail