Bye Bye, Xi: Η Ιαπωνία σχεδιάζει μαζική οικονομική έξοδο από την Κίνα

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe πρότεινε την «οικοδόμηση μιας οικονομίας που θα εξαρτάται λιγότερο από μια χώρα, την Κίνα, έτσι ώστε το έθνος να μπορεί να αποφύγει καλύτερα τις διακοπές της αλυσίδας εφοδιασμού». αναφέρει η Nikkei Asia Review.

Τα σχέδια αυτά έχουν απογοητεύσει τη ραχοκοκαλιά των στελεχών του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος καθώς περισσότερες από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου πρόκειται να ακολουθήσουν το ίδιο πλάνο σύμφωνα με το Politicalite.

Οι Βρετανοί, η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες - οι οποίες υλοποιούν την πολιτική του America First για σχεδόν τέσσερα χρόνια θα μπορούσαν να ακολουθήσουν.

Στο Πεκίνο, οι κυβερνώντες μη εκλεγμένοι κομμουνιστές λέγεται ότι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

«Υπάρχουν τώρα σοβαρές ανησυχίες για αποχώρηση ξένων εταιρειών από την Κίνα», δήλωσε μια κινεζική οικονομική πηγή.

«Αυτό που συζητήθηκε ιδιαίτερα είναι η ρήτρα στο οικονομικό πακέτο έκτακτης ανάγκης της Ιαπωνίας που ενθαρρύνει (και χρηματοδοτεί) την αποκατάσταση των αλυσίδων εφοδιασμού»

«Εάν δεν είχε επιβληθεί η πανδημία, η παρθενική κρατική επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping στην Ιαπωνία θα είχε τελειώσει μέχρι τώρα με τον Xi να κηρύσσει με υπερηφάνεια μια "νέα εποχή" των Σινο-Ιαπωνικών σχέσεων. Θα είχε επευφημήσει τον Abe καθώς η Ιαπωνία προετοιμάστηκε για το επόμενο μεγάλο γεγονός, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020».

«Αντ 'αυτού, τόσο το ταξίδι του Xi όσο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο έχουν αναβληθεί, και οι Σινο-Ιαπωνικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι.

-----------
photo: tokyoreview.net/2019/11/the-growing-gap-in-how-japan-and-china-view-each-other/
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail