Τζορτζ Κένεντυ, ο άνθρωπος που ήξερε από σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς

Μπορεί κάθε απόγευμα να βλέπουμε στους δέκτες μας από το πουθενά τον υφυπουργό Χαρδαλιά με τα τζάκετ της Πολιτικής Προστασίας, τα ελικόπτερα στον Εχινό και τους...στρατιωτικούς χαιρετισμούς στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ λες και πρόκειται για το ναύαρχο Νίμιτς, ωστόσο μέρες που είναι, θυμήθηκα τον πραγματικό διασώστη μας με την τεράστια εμπειρία.

Του Στρατή Μαζίδη

Πολλοί λένε ότι δεν υπήρχε ελληνική ταινία που να μην παίζει ο Νίκος Φέρμας. Ομοίως δεν υπήρχε μεγάλη κινηματογραφική ταινία καταστροφής στην οποία να μην πρωταγωνιστεί ο Τζωρτζ Κένεντυ με μόνη εξαίρεση το Tower Inferno κι αυτό γιατί μπορεί να ήταν απασχολημένος σε άλλη επιχείρηση.

Τον γνωρίσαμε ως κάπτεν Τζο Πατρόνι στις ταινίες Airport να συμβάλλει αποφασιστικά σε όλες τις επιχειρήσεις διάσωσης. Από τον πάτο της θάλασσας με τον Τζακ Λέμον στο πιλοτήριο μέχρι τις Αλπεις και το Κονκόρντ του Αλέν Ντελόν. 

Τον είδαμε να διαχειρίζεται ως αστυνομικός τα πρώτα 24ωρα μετά το σεισμό στο Earthquake με τον Τσάρλτον Ιστον. Τον είδαμε και ως ναύαρχο Κόνγουει στο Virus.

Ο Τζορτζ Κένεντυ ήταν μπαρουτοκαπνισμένος από κρίσεις και κινδύνους. Θα μου πείτε που κολλάει όλο αυτό. Πέρα από το χιουμοριστικό κομμάτι και τη διάθεση χαλάρωσης του κλίματος, πουθενά. Από την άλλη πάλι μπορεί και να κολλάει όταν τα καθημερινά διακαναλικά διαγγέλματα δεν εξυπηρετούν πλέον σε κάτι, παρά μόνο σε μια επικοινωνιακή τακτική, καθώς και ένα απλό δελτίο τύπου θα ήταν αρκετό.

Για την ιστορία ο Κένεντυ έφυγε από τη ζωή το 2016 στα 91 του χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail