Πόνεσε τους Τούρκους το σκληρό μάθημα από το Λιμενικό και άρχισαν να κλαίγονται

Freepen.gr - Η ελληνική ακτοφυλακή εισήλθε παράνομα με τρία σκάφη σε τουρκικά χωρικά ύδατα για να εμποδίσει τον πλου λέμβου με παράνομους μετανάστες, υποστηρίζει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu παρουσιάζοντας σχετικό βίντεο από τα ανοικτά των Κυδωνιών (Αϊβαλί).

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πέντε σκάφης της τουρκικής ακτοφυλακής απομάκρυναν τα αντίστοιχα του Λιμενικού μας Σώματος που είχαν παραβιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Οι Τούρκοι κάνουν λόγο για push back και αφαίρεση της μηχανής της λέμβου.

Οι Τούρκοι μπορούν να κλαψουρίζουν όσο θέλουν. Εν τέλει...διέσωσαν αυτούς που χρησιμοποιούν, πολλούς εκ των οποίων αφήνουν άθλια να μολύνονται με τον κορωνοϊό.

Θυμίζουμε την ανακοίνωση του Λ.Σ.:

Συνοδεία τουρκικών ακταιωρών επιχείρησε να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβος με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της ν. Μυτιλήνης πρωινές ώρες σήμερα, όπου εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Περιπολικό σκάφος Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή Π.Λ.Σ., πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές και με τουρικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σταδιακά, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Στην ανωτέρω περιοχή, στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την ωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα απο τουρκική ακταιωρό.

Και πάλι το βίντεο που το λιμενικό του πήγε καροτσάκι:

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail