Κόντε: Η Γερμανία λειτουργεί ως φρένο στην Ευρώπη, δεν ξεχνάμε τις απαράδεκτες θυσίες των Ελλήνων

Τiziana Fabi/ΑFΡ
Freepen.gr - Αυστηρή κριτική στη Γερμανία άσκησε με συνέντευξή του στη Sueddeutsche Zeitung, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος υποστηρίζει την έκδοση κορωνο-ομολόγων. Ο Κόντε αναφέρει ότι πολλές χώρες βλέπουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα και πλεονεκτήματα. «Για παράδειγμα, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας είναι υψηλότερο από τους κανόνες της ΕΕ. Με αυτό το πλεόνασμα, η Γερμανία δεν λειτουργεί ως ατμομηχανή, αλλά ως φρένο στην Ευρώπη», δηλώνει ο Κόντε.

 Ο Ιταλός πρωθυπουργός εκφράζει τις επιφυλάξεις για τους όρους που θα επιβληθούν ως αντάλλαγμα για την στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. «Δεν έχω πειστεί ότι οι όροι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο αυστηροί», σχολιάζει ο Κόντε.

Ο ESM, έχει κακή φήμη στη χώρα του. "Δεν έχουμε ξεχάσει ότι στην πρόσφατη οικονομική κρίση, έγιναν απαράδεκτες θυσίες από τους Έλληνες για να πάρουν δάνεια". Ο ίδιος είναι επίσης δύσπιστος για τη χρήση αυτού του μέσου, αν και θα μπορούσε να φέρει στην Ιταλία περίπου 35 έως 37 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν είνει επίσης σίγουρος ότι τα όρια πίστωσης από τον ΕΜΣ θα έρθουν τελικά χωρίς όρους. 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail