Ο ακήρυχτος πόλεμος της Ευρώπης

Κατά τους Ιταλούς, «ακόμη και εάν η ΕΕ συνεχίσει να λειτουργεί υπό την πολιτική και τυπική έννοια, για την πλειονότητα των Πολιτών των μεσογειακών χωρών έπαψε να υπάρχει. Εάν αύριο το πρωί διεξαγόταν ένα δημοψήφισμα στην Ιταλία με ψηφοφορία μέσω ιντερνέτ, το 80% των Ιταλών θα ψήφιζαν πιθανότατα την έξοδο. Όχι μόνο συντηρητικά και κεντροδεξιά κόμματα είναι εναντίον της σημερινής ΕΕ, αλλά για πρώτη φορά πολλοί φιλελεύθεροι και αριστεροί πολίτες έχουν τοποθετηθεί εναντίον της, καθώς βλέπουν την στάση της απέναντι στην Πανδημία και την μοίρα της Ιταλίας.

Από: analyst.gr - ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

Κατ’ εμάς «η 5η γερμανική φάλαγγα υπό τον πρόεδρο της Ιταλίας, η οποία ανέτρεψε την προηγούμενη συγκυβέρνηση, δεν πρόκειται να επιτρέψει τη σύγκρουση με τη Γερμανία – ενώ η πλειοψηφία των Ιταλών θα συμπεριφερθεί όπως η αντίστοιχη εκείνων των Ελλήνων που τάσσονταν υπέρ της Τρόικα και των μνημονίων, υπέρ του εγκληματικού PSI και υπέρ του ξεπουλήματος της χώρας, παραβλέποντας την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την υποθήκευση των πάντων, τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο γερμανικό ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, την ίδρυση της ελεγχόμενης από τους Γερμανούς ΑΑΔΕ, τον αφελληνισμό του κυκλοφοριακού συστήματος της οικονομίας μας, των τραπεζών δηλαδή, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς ως αποτέλεσμα των μνημονίων, δηλαδή της εσωτερικής υποτίμησης παράλληλα με την υπερβολική άνοδο των φόρων κοκ.».

ΑνάλυσηΌταν κατηγορούμε τη Γερμανία, δεν αναφερόμαστε προφανώς σε όλους τους Γερμανούς – αφού υπάρχουν θαυμάσιοι άνθρωποι μεταξύ τους, όπως ο συγγραφέας του άρθρου «Ντρέπομαι που είμαι Γερμανός», το οποίο έγραψε σε σχέση με την άρνηση της χώρας του να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στην Ελλάδα (ανάλυση). Αναφερόμαστε κυρίως στο βαθύ βιομηχανικό κράτος των Krupp, Siemens κλπ. που κυβερνάει τη χώρα από το παρασκήνιο – με τους εκάστοτε Merkel, Σόιμπλε κοκ. πιόνια του.

Αναφερόμαστε στο βιομηχανικό σύμπλεγμα που συμμετείχε στο ναζιστικό καθεστώς, που έκλεψε τα χρήματα και το χρυσό των χωρών που ήταν υπό την κατοχή της Γερμανίας το 1940, που τα μετέφερε στη Λατινική Αμερική, στην Ελβετία και αλλού, καθώς επίσης που στη συνέχεια τα επένδυσε πίσω στη Γερμανία – αφού όμως προηγουμένως είχε εξασφαλίσει με τη στήριξη των Η.Π.Α. τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους των χρεών της το 1953, την πληρωμή των υπολοίπων με ρήτρα εξαγωγών (άρα από τους εμπορικούς εταίρους της χώρας) και την αναβολή των πολεμικών επανορθώσεων για μετά την επανένωση της Γερμανίας.

Έτσι επετεύχθη το δήθεν γερμανικό θαύμα (ανάλυση), με το γνωστό ξέπλυμα των χρημάτων των ναζί – από ανθρώπους που δεν είναι ούτε εργατικοί, ούτε έξυπνοι, αλλά απαιτούν να πληρώνονται αδρά για τις υπηρεσίες τους (στους Αμερικανούς μετά το 1945) και που δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό να δωροδοκούν και να εξαπατούν τους πάντες. Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται άλλωστε από το σκάνδαλο της αυτοκινητοβιομηχανίας της (πηγή) – επίσης από τη Deutsche Bank που περιγράφεται από την ίδια τη γερμανική αστυνομία ως εγκληματική συμμορία, με πάνω από 5.000 αγωγές για απάτη εναντίον της κοκ.

Υποχρεώθηκε δε η Γερμανία από τη Γαλλία να συμμετέχει στο ευρώ, με την τελευταία να είναι τόσο ανόητη, ώστε να πιστεύει πως με το κοινό νόμισμα θα εξημερώσει το τέρας, αλλά ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα να το σαμποτάρει – με την υιοθέτηση της ύπουλης οικονομικής πολιτικής της «φτωχοποίησης του γείτονα» που γνώριζε πολύ καλά από το ληστρικό παρελθόν της. Από το μερκαντιλισμό δηλαδή που χρησιμοποιούσε για την απομύζηση των άλλων – από ένα σύστημα, μέσω του οποίου διεξάγονται οι οικονομικοί πόλεμοι, όπως ο σημερινός για την εγκαθίδρυση του 4ου Ράιχ (ανάλυση).

Έτσι κατάφερε όχι μόνο να μην τηρήσει την υπόσχεση της όσον αφορά την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων αλλά, επί πλέον, να χρηματοδοτήσουν οι εταίροι της το κόστος της επανένωσης της με την Ανατολική Γερμανία – ύψους 150 δις € για δέκα χρόνια, άρα περί το 1,5 τρις € που πληρώσαμε όλοι εμείς οι ανόητοι. Αφού δε τα κατάφερε, περίμενε υπομονετικά την πρώτη κρίση που γνώριζε πολύ καλά πως δεν είχε όπλα για να την αντιμετωπίσει σχεδόν καμία χώρα του ευρώ – επειδή καμία δεν διέθετε μία ανεξάρτητη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική.

Αφού συνέβη λοιπόν, το 2008, πυροδότησε μόνη της μέσω της Ελλάδας την ευρωπαϊκή κρίση χρέους – μετατρέποντας πρώτη τη χώρα μας σε αποικία χρέους της το 2012 με τη βοήθεια των ενδοτικών ή/και ανόητων κυβερνήσεων της (άρθρο), προετοιμάζοντας την Ιταλία και την Ισπανία ως τα επόμενα θηράματα της με την επιβολή άτυπων μνημονίων, καθώς επίσης προετοιμαζόμενη η ίδια για την επόμενη ευκαιρία, με τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και με το φρένο χρέους που υιοθέτησε.


Εξέλιξη δημοσίου χρέους ως προς το ΑΕΠ της Γερμανίας

Στα πλαίσια αυτά, το δημόσιο χρέος της μειώθηκε από το 81,8% του ΑΕΠ της το 2010 στο 61,9% το 2018 και τα πλεονάσματα της πλησίασαν τα 300 δις $ ετησίως από ελλείμματα πριν το 2000 (γράφημα) – ενώ οι άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία βυθίζονταν στα προβλήματα λόγω της πολιτικής λιτότητας (=άτυπα μνημόνια) που τους επέβαλλε, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση τους και την καταστροφή των κοινωνικών συστημάτων τους.Εξέλιξη των πλεονασμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας σε δις δολάρια

Η επόμενη ευκαιρία ανέκυψε όταν ξέσπασε η πανδημία, βρίσκοντας την ίδια πανίσχυρη οικονομικά, πολύ περισσότερο από ότι στρατιωτικά το 1940 και τις δύο άλλες μεγάλες χώρες που θεωρεί αντιπάλους της, την Ιταλία και την Ισπανία αποδυναμωμένες – οπότε ο στόχος της είναι να τους επιβάλλει μνημόνια μέσω του γερμανικού ΔΝΤ που κατέφερε ενδιάμεσα να ιδρύσει, του ESM, καθιστώντας τες αποικίες χρέους της όπως την Ελλάδα, με γερμανόφιλες κυβερνήσεις όπως η δική μας. Αμέσως μετά θα έλθει η σειρά της Γαλλίας που θα αποδυναμωθεί εντελώς από την Ιταλία, λόγω της μεγάλης έκθεσης της στο ιταλικό χρέος – οπότε ο οικονομικός πόλεμος που διεξάγει θα ολοκληρωθεί, με την δημιουργία του 4ου Ράιχ στην ΕΕ.

Φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί, όπως δεν σταμάτησε ο Χίτλερ το 1940, αφού η αλαζονεία της είναι υπέρμετρη – κάτι που ασφαλώς γνωρίζουν όλες οι άλλες μεγάλες δυνάμεις, ελπίζοντας να μη συμμαχήσει μαζί της η Ρωσία όπως δυστυχώς φαίνεται. Εν προκειμένω η Ιταλία νομίζει πως μπορεί να αντισταθεί – κάτι που όμως είναι πολύ δύσκολο, με τα ελλείμματα της να προβλέπεται πως θα υπερβούν το 10% με συντηρητικούς υπολογισμούς και με το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ της το 150% – ενώ οι τράπεζες της είναι χρεοκοπημένες, η βιομηχανία της με την πλάτη στον τοίχο και η πλούσια βόρεια πλευρά της εξουθενωμένη από την πανδημία

Όσο για την κυβέρνηση της, η 5η γερμανική φάλαγγα υπό τον πρόεδρο της, η οποία ανέτρεψε την προηγούμενη συγκυβέρνηση (ανάλυση), δεν πρόκειται να επιτρέψει τη σύγκρουση με τη Γερμανία – ενώ η πλειοψηφία των Ιταλών θα συμπεριφερθεί όπως η αντίστοιχη εκείνων των Ελλήνων που τάσσονταν υπέρ της Τρόικα και των μνημονίων, υπέρ του εγκληματικού PSI και υπέρ του ξεπουλήματος της χώρας, παραβλέποντας την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την υποθήκευση των πάντων, τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο γερμανικό ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, την ίδρυση της ελεγχόμενης από τους Γερμανούς ΑΑΔΕ, τον αφελληνισμό του κυκλοφοριακού συστήματος της οικονομίας μας, των τραπεζών δηλαδή, τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς ως αποτέλεσμα των μνημονίων, δηλαδή της εσωτερικής υποτίμησης παράλληλα με την υπερβολική άνοδο των φόρων κοκ.

Μπορεί λοιπόν να τάσσονται σε μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της εξόδου από την Ευρωζώνη, γράφοντας επαναστατικά κείμενα όπως αυτό που θα παραθέσουμε και διαμαρτυρόμενοι για την άδικη αντιμετώπιση τους από τη Γερμανία, αλλά τελικά μάλλον θα συμβιβαστούν – κατηγορώντας τον Conte όπως εμείς τον Τσίπρα, για να μην αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες ενός πολέμου που ασφαλώς δεν διεξάγεται χωρίς θύματα.

Ολοκληρώνοντας, δεν γνωρίζουμε εάν στην ιταλική κυβέρνηση υπάρχει κάποιος γραφικός Βαρουφάκης που θα παραπονεθεί πως τον έβγαλαν από το τιμόνι του αυτοκινήτου, όταν ισχυριζόταν πως οδηγώντας το στο γκρεμό με πατημένο το γκάζι θα μπορούσε να πετάξει χωρίς να έχει ανάγκη από φτερά και να μη γκρεμιστεί, αλλά θα εμφανισθεί κάποια άλλη δυνατότητα – έτσι ώστε ο Conte να αιτιολογήσει τα αναιτιολόγητα και να οδηγήσει την Ιταλία στην παγίδα της Γερμανίας.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.