Ξένα ΜΜΕ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από επέμβαση;

Victoria_Borodinova / pixabay
Freepen.gr - Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un δεν παρέστη στον εορτασμό των γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου, με αποτέλεσμα ευρείες εικασίες για την κατάσταση της υγείας του.

Ο εκπρόσωπος του προεδρικού γραφείου της Νότιας Κορέας, Kang Min-seok, σχολιάζοντας την Τρίτη σχετικά με τα δημοσιεύματα των CNN και Daily NK σχετικά με φερόμενη χειρουργική επέμβαση του Kim Jong-un, δήλωσε ότι "δεν έχουμε τίποτα να επιβεβαιώσουμε και δεν υπήρξε ασυνήθιστη δραστηριότητα που εντοπίστηκε στη Βόρεια Κορέα", σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Νωρίτερα, το CNN ανέφερε, επικαλούμενο έναν ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις «πληροφορίες» ότι ο Kim Jong-un βρίσκεται σε «σοβαρό κίνδυνο» μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ένας άλλος ανώνυμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN ότι οι ανησυχίες για την υγεία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα της ασθένειας είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Σύμφωνα με μια άλλη δημοσίευση της Daily NK, επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή από τη Βόρεια Κορέα ο Κιμ υποβλήθηκε σε "καρδιαγγειακή χειρουργική επέμβαση" και λέγεται ότι έχει αναρρώσει σε μεγάλο βαθμό, ενώ συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στο Ιατρικό Κέντρο Hyangsan, ένα "ειδικό νοσοκομείο για την οικογένεια Κιμ".

Μετά από αρχικές αναφορές για την υγεία του Kim Jong-un, αξιωματούχοι του Υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αμέσως τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με το Reuters.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail