Υπάρχει κίνδυνος "πανδημίας λιμών" Βιβλικών διαστάσεων;

Free-Photos / pixabay
Στο άρθρο «Επιστροφή στην κανονικότητα; Όνειρο θερινής νυκτός!» το οποίο φιλοξενήθηκε εδώ αναφέρθηκα σε εμάς τους Έλληνες και την Πατρίδα μας και στην αίσθηση της προσωπικής και συλλογικής μας ‘κανονικότητας’ που δεν θα είναι η ίδια με εκείνη της προ-covid-19-πανδημίας…
Μεταφέρει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Και ενώ ο δικός μας προβληματισμός επικεντρώνεται, λογικά, σε κρίσιμα θέματα όπως η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για επιστροφή των παιδιών (και εγγονιών) μας στα σχολεία, για άνοιγμα μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και επιστροφή των εργαζομένων στις δραστηριότητές τους και ποιες και πόσο δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στην Εθνική μας Οικονομία και στα προσωπικά και οικογενειακά μας ‘βαλάντια’ υπάρχουν και Διεθνείς εξελίξεις που προβληματίζουν.

Ο Διεθνής θυμός για τη διαχείριση της κρίση από τις Κινέζικες Αρχές γιγαντώνεται αλλά το Σαββατοκύριακο το Πεκίνο διέταξε τη σύλληψη 15 προσωπικοτήτων του Χονγκ-Κόνγκ κατηγορώντας τους ότι πρωτοστάτησαν στις περυσινές διαδηλώσεις https://www.aljazeera.com/news/2020/04/hong-kong-activists-arrested-year-mass-protests-200418073558877.html.

Αισθάνθηκα σήμερα την ανάγκη να σας γνωστοποιήσω όσα αναφέρει σε άρθρο της στο Associated Press η δημοσιογράφος Edith M. Ledered (επισκεφθείτε τον σχετικό σύνδεσμο https://www.msn.com/en-gb/news/coronavirus/un-food-agency-chief-world-on-brink-of-a-hunger-pandemic/ar-BB1311Dd?li=BBoPWjQ&ocid=mailsignout.

Ακόμη χειρότερη ίσως αποδειχθεί η μετά-covid-19 κανονικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν καταθέτω προσωπική άποψη αλλά, σοκαρισμένος, σας μεταφέρω περιληπτικά τα όσα είπε χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Ο David Beasley, Εκτελεστικός Διευθυντής του Παγκοσμίου Προγράμματος παροχής τροφίμων του ΟΗΕ (ο οποίος αναρρώνει από τον covid-19): «Η πανδημία του covid-19 μας οδηγεί στο χείλος μιας πανδημίας πείνας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλαπλούς λιμούς βιβλικών διαστάσεων μέσα σε λίγους μήνες, εάν δεν ληφθεί άμεση δράση».

Είπε επίσης χτες ο κ Beasley ότι «στα 821 εκατομμύρια συνανθρώπων μας σε διάφορα σημεία της γης που κοιμούνται νηστικοί κάθε βράδυ, στο τέλος του 2020 θα προστεθούν εξαιτίας της νέας πανδημίας ακόμη 130 εκατομμύρια συνανθρώπων μας».

Ίσως δούμε πανδημία πείνας που η Ανθρωπότητα έζησε ως αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα μπορεί να μετράμε 300,000 νεκρούς από πείνα κάθε μέρα για διάστημα τριών μηνών.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει εχέφρων συνάνθρωπος που θα μείνει αδιάφορος με τέτοια στοιχεία από τόσο επίσημα χείλη.

Δεν θα αναφερθώ σε υπερβολές τύπου ‘έχουμε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο’ ακήρυχτο βέβαια αλλά σίγουρα ζούμε πρωτόγνωρες επικίνδυνες καταστάσεις χωρίς υπεύθυνες προβλέψεις για τα τελικά τους αποτελέσματα και τον τελικό απολογισμό σε ανθρώπινα και οικονομικά θύματα.

Υποθέτω δεν θα σας ξαφνιάσω σήμερα προσθέτοντας σήμερα ότι δεν θα επιστρέψει ολάκερη η Ανθρωπότητα στην κανονικότητα που γνωρίζαμε…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail