Να φορά μάσκα κανείς ή να μη φορά. Ιδού η απορία!



15734951 / pixabay
Εδώ και αρκετές ημέρες, η μία χώρα μετά την άλλη αποφασίζουν τη χρήση μάσκας για όσους βγαίνουν από το σπίτι τους είτε πάνε για δουλειά είτε για αγορές ειδών πρώτης ανάγκης. Ο Γάλλος «Τσιόδρας» κάλεσε χθες τους Γάλλους πολίτες να φορούν μάσκα, ακόμα κι από ύφασμα, όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Η Ιατρική Ακαδημία της Γαλλίας συνιστά να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές για όσους εισέρχονται σε ένα σούπερ μάρκετ στην Αυστρία και για όποιον βγαίνει από το σπίτι του στην Τσεχία και τη Σλοβακία. Το ίδιο πλέον συμβαίνει σε Λομβαρδία, Νέα Υόρκη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα υπαγορεύεται η προστασία του προσώπου ακόμη και με φουλάρι, μαντήλι κτλ ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις σε μάσκες για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. 

Του Στάθη Διομήδη

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναδεικνύει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού στην Σιγκαπούρη από ασυμπτωματικούς φορείς. Η μελέτη δείχνει ότι η μετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω της απλής αναπνοής, μέσω του αέρα. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι το CDC θα εκδώσει οδηγία για την κάλυψη του προσώπου τις προσεχείς ημέρες.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν αλλάζουν οι οδηγίες για την κοινωνική απομόνωση και το σωστό και συχνό πλύσιμο των χεριών που παραμένουν στην πρώτη γραμμή αλλά προστίθεται και η χρήση μάσκας ή άλλου υλικού. Επίσης αναφέρεται ότι υπάρχουν κίνδυνοι εάν δεν υπάρξει σωστή χρήση της μάσκας ή ότι άλλο χρησιμοποιηθεί για την προστασία της μύτης και του στόματος.

Όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμμένει στη θέση του ότι οι υγιείς άνθρωποι δεν πρέπει να φορούν μάσκα, αλλά όλοι οι υγιείς πρέπει να συμπεριφέρονται ως ασθενείς. Βέβαια δεν απαντά στο απλό ερώτημα που λέει ότι υπάρχουν χιλιάδες ασυμπτωματικοί ασθενείς, και ότι στους ανθρώπους που κολλά ο υιός θέλει κάποιες μέρες (ποικίλει ο αριθμός) για να δείξει συμπτώματα. Δηλαδή οι ασυμπτωματικοί ασθενείς είναι κινητές υγειονομικές βόμβες και μπορούν να κινούνται χωρίς προστασία και να κολλούν τους πάντες! Αυτό είναι «ιατρικά ορθό» κατά τον Π.Ο.Υ , των ιατρικών συλλόγων και των Εθνικών λοιμωξιολόγων , που το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν τις οδηγίες του (ΠΟΥ) στους λαούς τους, λες και είναι δημοσιογράφοι και κάνουν ρεπορτάζ. Λίγη κριτική σκέψη και πρωτοβουλία δεν είναι κακή όταν παίζονται ζωές…

Μετά από τις τεράστιες πιέσεις που δέχεται ο οργανισμός για το θέμα χρήσης προστασίας προσώπου ο Δρ Μάικ Ράιαν, κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ ψέλλισε ότι «Πρέπει να φυλάξουμε τις ιατρικές χειρουργικές μάσκες για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, όμως η ιδέα να χρησιμοποιούνται προστατευτικά για το στόμα για να αποφεύγεται το βήξιμο ή το φτάρνισμα… από μόνη της δεν είναι κακή ιδέα».

Είναι κατανοητός και σεβαστός ο στόχος, οι άνθρωποι τις πρώτης γραμμής, ιατροφαρμακευτικό προσωπικό αλλά και φαρμακοποιοί, να είναι πλήρως προστατευμένοι και να έχουν όσα μέσα προστασίας επιβάλλεται, αλλά και όλα τις παροχές σε εργαστηριακό και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Τα οποία όμως όπως αποδεικνύεται με τον πιο θανάσιμο τρόπο δεν υπάρχουν και δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση της ανάγκες.

Είναι πασιφανές ότι ο Π.Ο.Υ άργησε τρομακτικά να συνειδητοποιήσει το πρόβλημα της εξάπλωσης του κορωναϊού , και περίμενε να υπάρξουν εκατόμβες νεκρών για να κηρύξει πανδημία μόλις στις 11 Μαρτίου!!! Και αφού ο υιός ήδη είχε φθάσει σε 112 χώρες και είχε σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. Αλλά ας μην γελιόμαστε ο Π.Ο.Υ είναι ένας παγκόσμιος πολιτικός οργανισμός που εκπροσωπεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Π.Ο.Υ. μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα!!! συνιστούν τον πυρήνα της ομάδας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση της Διεθνούς Σύμπραξης Υγείας (IHP +). Η IHP + είναι μια ομάδα που σκοπό έχει «τη βελτίωση της υγείας» των πολιτών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Άλλη μια μεγάλη «επιτυχία» του ΠΟΥ ήταν που καθησύχαζε τους πάντες ότι ο κορωναϊός είναι χαμηλής μεταδοτικότητας και ακόμη χαμηλότερης θνησιμότητας και ως εκ τούτου υπάρχει κάλυψη σε μέσα προστασίας και υλικού ιατροφαρμακευτικού. Γνωστές άλλωστε οι δηλώσεις κρατούντων ανά των κόσμο ότι είμεθα θωρακισμένοι !!! Η εγκληματική αμέλεια(;) του Π.Ο.Υ συνεχίζεται και στις 30/1 ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για περιορισμό των ταξιδιών και των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα. Οι άνθρωποι του Π.Ο.Υ θυμίζουν τους μουσικούς του Τιτανικού που ενώ το καράβι βούλιαζε αυτή συνέχιζαν να παίζουν μουσική…

Είναι γεγονός ότι η ανθρωπότητα βρέθηκε όχι απλώς αθωράκιστη αλλά σε κατάσταση νιρβάνας απέναντι στο κορωναϊό με τα γνωστά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, που δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουν και με ποιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και οικονομική καταστροφή.

Ένα είναι σίγουρο: Οι συνέπειες όλης αυτής της πραγματικότητας σε ανθρώπινες ζωές θα είναι τεράστιες και ο πόνος ανείπωτος . Σε οικονομικό επίπεδο δε, οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες από το κραχ του 1929. Και οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι ο Π.Ο.Υ στο επιχειρησιακό σκέλος και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια από την καθεστηκυία τάξη των τραπεζιτών και των ορντινατσών τους.

#Με τον Π.Ο.Υ θα λογαριαστούμε μετά…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail