Όταν στερείς από τους πιστούς την επαφή με το Θείο και δεν επιτρέπεις να τιμήσουν παραδόσεις αιώνων

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Δεν είμαι ο άνθρωπος που πηγαινει Εκκλησία, δυστυχώς. Ζηλεύω τους ανθρώπους που βρίσκουν ηρεμία και στήριξη σε αυτό το τελετουργικό, το οποίο το σέβομαι και το πιστεύω. Όμως τις ημέρες του Πάσχα και κυρίως τη σημερινή και την αυριανή ημέρα νιώθω και την ανάγκη να επισκεφθώ τον Επιτάφιο και να γιορτάσω την Ανάσταση, αναζητώ την Εκκλησία, την κατάνυξη, την επαφή με το Θείο. 

Δρ Ελένη Παπαδοπούλου

Αγαπώ την Μεγάλη Εβδομάδα, τη διαδρομή του Ιησού, την πορεία του προς τον Θάνατο και την Ανάσταση, που με τόσο ομορφο τελετουργικό έχει αποδώσει η Ορθοδοξία.

Το να στερείς από τους πιστούς αυτή την επαφή με το Θείο, ενώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα σε αυτό, το να μην τους επιτρέπεις να τιμήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις αιώνων, το να χτυπάς το θρησκευτικό συναίσθημα του Έλληνα, το να διώκεις όποιον κάνει αυτό που ορίζει η πίστη αυτού του Έθνους, στην οποία κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει, σε καθιστά απλά υβριστή, ιερόσυλο, ένα θρασύ ανθρωπάριο που ταιριάζει σε κομμουνιστικά ή ισλαμικά καθεστώτα.

Είμαστε ελεύθεροι ανθρωποι, είμαστε Έλληνες και είμαστε Ορθόδοξοι. Και τώρα έχουμε Πάσχα που για εμάς είναι η μεγαλύτερη γιορτή. Δεν ξέρω σε τί οικογένειες μεγαλώσατε, αλλά σίγουρα δεν ήταν ελληνικές.

Ντροπή και αίσχος για τα χουντικά μέτρα του Πάσχα. Ντροπή και αίσχος που στερείτε χωρίς κανένα δικαίωμα απο τον κόσμο να τιμήσει τον Θεό όπου πιστεύει.

Ντροπη και αίσχος που κλείνετε τις Εκκλησίες και διώκετε ιερείς. Και τέλος ντροπή και αίσχος που μέσα στο κόμμα που κυβερνά δεν υπάρχουν δέκα άνθρωποι με παντελόνια να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους.

Απογοήτευση, οργή και αηδία!
Τίποτα άλλο!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail