Σε κίνδυνο η ζωή του Κούρδου ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Freepen.gr - Η Başak Demirtaş, η σύζυγος του φυλακισμένου Κουρδού ηγέτη, Selahattin Demirtaş, δήλωσε σε ένα podcast ότι η ζωή του συζύγου της διατρέχει σοβαρό κίνδυνο λόγω της επιδημίας COVID-19, ανέφερε την Πέμπτη η ιστοσελίδα ειδήσεων Diken.

«Όπως και με άλλους συγγενείς κρατουμένων, δεν τα πηγαίνω καλά αυτές τις μέρες», είπε. «Δεν μπορούμε να είμαστε εντάξει, ενώ τα αγαπημένα μας πρόσωπα κρατούνται πίσω από τα κάγκελα μέσα σε ένα απειλητικό για τη ζωή περιβάλλον».

«Ο Selahattin έχει προηγουμένως υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις σε σχέση με τα καρδιαγγειακά και αναπνευστικά του προβλήματα, και τα προβλήματά του εξακολουθούν, δυστυχώς» αναφέρει η σύζυγός του.

Η Başak Demirtaş πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της διαγνώστηκε με υπέρταση, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέσχε ο υπουργός Υγείας Fahrettin Koca, ήταν κάτι από το οποίο υπέφερε το 69% αυτών που πέθαναν από το COVID-19.

Ο Selahattin Demirtaş βρίσκεται στη φυλακή από το Νοέμβριο του 2016.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail