Η Σουηδία δεν μπορεί να απελάσει αλλοδαπό σειριακό βιαστή για τον πλέον απίθανο λόγο

Mariamichelle / pixabay
Ο Μπασίρι Σαχάμπου από το Μπουρούντι έχει καταδικαστεί για 8 σeξουαλικά αδικήματα στη Σουηδία τα τελευταία 5 χρόνια, το τελευταίο από τα οποία συνέβη το Φεβρουάριο. Αλλά η Εισαγγελία δεν είναι σε θέση να τον απελάσει από τη χώρα, αναφέρει το voiceofeurope.com.

Ο Σαχάμπου, τώρα 29 ετών, ήρθε αρχικά στη Σουηδία ως πρόσφυγας το 2005. Εκτός από κλοπή, εγκλήματα ναρκωτικών και άλλα εγκλήματα, έχει και μια σειρά σeξουαλικών αδικημάτων που τον βαρύνουν. Το καλοκαίρι του 2015, προσπάθησε να βιάσει έναν άνδρα σε τρένο στην κεντρική Στοκχόλμη. Τον Νοέμβριο του 2017, προσπάθησε να κακοποιήσει σeξουαλικά μια γυναίκα σε ένα τρένο, αλλά τον εμπόδισαν αστυνομικοί. Και το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, θώπευσε τα πόδια ενός κοριτσιού 11 ετών και παρενόχλησε άλλες γυναίκες στον Κεντρικό Σταθμό της Στοκχόλμης πριν συλληφθεί.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, ο Σαχάμπου επιτέθηκε σε μια γυναίκα σε ένα νυχτερινό λεωφορείο που πήγαινε στο Αεροδρόμιο της Αρλάντα το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου. Η γυναίκα, 55 ετών, είναι κωφή και εν μέρει τυφλή, καθώς και σωματικά ανάπηρη. Ενώ βρισκόταν στο δρόμο για να πάρει μια πτήση για να επισκεφτεί το φίλο της, ο Σαχάμπου προσπάθησε να την γδύσει και στη συνέχεια τη φιλούσε, την άρπαξε και τη χάιδευσε, και τελικά ανάγκασε τη γυναίκα να πάρει τα γ...ννητικά του όργανα στο στόμα της, σύμφωνα με δημοσίευση [έχει και φωτογραφίες] του Fria Tider. Αν και υπήρχαν αρκετοί άλλοι επιβάτες στο λεωφορείο, κανείς δεν παρενέβη! Απεναντίας ένας άλλος άντρας στο λεωφορείο του έκανε και high five μετά το περιστατικό.

Το προηγούμενο βράδυ, ο Σαχάμπου και ένας φίλος του είχαν πάει στο ξενοδοχείο Elite Stora στο κέντρο του Όρεμπρο, όπου προσπάθησε να επιτεθεί σeξουαλικά στη νυχτερινή ρεσεψιονίστ. Τον εμπόδισε μόνο με την παρέμβαση ενός άλλου υπαλλήλου και ενός επισκέπτη, ο οποίος έδιωξε τους δύο άνδρες.

Την Παρασκευή, ο Σαχάμπου καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών και εννέα μηνών από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Örebro για αμφότερες τις επιθέσεις, καθώς και για κλοπή και εγκλήματα ναρκωτικών.

Ο Σαχάμπου δεν έχει αποκτήσει σουηδική υπηκοότητα και δεν έχει οικογένεια στη Σουηδία, ωστόσο οι αρχές δεν μπορούν ακόμη να τον απελάσουν. Ο Allen Saruchanjan Sinelnikov, ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την πιο πρόσφατη καταδίκη του Σαχάμπου, εξήγησε στο Fria Tider ότι δεν είναι δυνατόν να τον απελάσει επειδή έφτασε στη Σουηδία πριν κλείσει στα 15 και γιατί ήταν πρόσφυγας. Δηλαδή η νομοθεσία της Σουηδίας λειτουργεί ως τροχοπέδη απέναντι στην ασφάλεια της χώρας τόσο όσον αφορά τους Σουηδούς όσο και τους νόμιμους νομοταγείς μετανάστες.

«Υπάρχουν νομικοί περιορισμοί ως προς το πότε μπορείς να αποβάλεις κάποιον και πότε δεν μπορείς», είπε ο Sinelnikov. «Ήθελα να το κάνω, αλλά δεν είναι δυνατό».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail