Εάν δείχνεις ένα όπλο πρέπει να είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις

"ΕΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ" (γνωστό Αμερικανικό ρητό)

υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Ας μην έχει αμφιβολίες κάποιος για το τι θα ακολουθήσει στην Indo-Pacific θαλάσσια περιοχή (και όχι μόνο), μετά την κρίση που ξέσπασε στο Αμερικανικό Ναυτικό, λόγω αφενός της κάκιστης διαχείρισης της ηγεσίας της περίπτωσης του αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ αλλά και των άλλων σοβαρών περιστατικών που συνέβησαν τελευταία (παραίτηση πολιτικού πρϊσταμένου - ακέφαλο στην ουσία Ναυτικό μετά και την παραίτηση του νέου αρχηγού/CNO επειδή κώφευσε σε σκάνδαλα, απομάκρυνση του Cmdr. John "Bob" Bowen, κυβερνήτη του αντιτορπιλλικού “Decatur” γιατί έδινε ψευδή στίγματα στην επιχειρησιακή αρχή και αποσύνδεσε συσκευές καταγραφής και μετάδοσης στίγματος για να καλύψει λάθη).

Οι ΗΠΑ, στην αεροπορική Βάση Andersen στο Guam, έκαναν χθες επίδειξη ισχύος με το λεγόμενο “Elephant Walk”, μία μεγαλειώδη επιδειξη/παρέλαση των μαχητικών αεροσκαφών και Ε/Π, καθώς και των στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 Stratofortresses.

Και καλά να περιορισθούν μόνο σε μία απλή προβολή ισχύος με επιδείξεις και παρελάσεις.

Όμως ειλικρινά, υπάρχει κάποιος που εύλογα πιστεύει ότι θα είναι μόνον αυτά;

Οποιος έχει ζήσει στην Αμερική γνωρίζει ότι η νοοτροπία που έχει μπολιασθεί επί αιώνες τον μέσο Αμερικανό είναι ότι εάν δείχνεις ένα όπλο, πρέπει να είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις.

Θα πρέπει να προσμετρηθεί επίσης ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική στην ουσία περίοδο, όπου είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθεί να αναστηλωθεί το φρόνημα των αμερικανών για εκλογικούς σκοπούς, μετά τις διαδοχικές αποτυχίες σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και μετά την κάκιστη διαχείριση της πανδημίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail