Μη θεωρούμε ότι όταν χαλαρώσει η κατάσταση, η Εκκλησία θα είναι η ίδια όπως πριν


Tama66 / pixabay
Όταν και όποτε χαλαρώσουν τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα έχει προκύψει μια τελείως καινούργια κατάσταση, όπως ήδη την προαναγγέλλουν οι άθεοι κρατούντες και φυσικά θα επηρεάσει άμεσα προς το χειρότερο και την ορθόδοξη εκκλησία, με τις συμφωνίες και «οδηγίες» της Ιεραρχίας των Φαρισαίων.


Ο εκκλησιασμός θα είναι υπό αίρεση, καθώς η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πως δεν είναι ανάγκη να λειτουργούν οι ναοί, πλην ελαχίστων αντιπροσωπευτικών, φυσικά χωρίς τις ενοχλητικές καμπάνες, γιατί μπορεί να εκκλησιαζόμαστε πλέον μόνοι μας κατ οίκον.

Οι ιεράρχες της εκκλησίας μας, παραδέχτηκαν πως μπορούμε κάλλιστα να προσευχόμαστε στα σπίτια μας, κατά μόνας, μάλιστα κάποιοι ιεράρχες μας μετέφεραν πως το να μην πάμε στην Εκκλησία για ένα διάστημα “είναι θέλημα θεού”! Κάποιοι μας είπαν πως τώρα με την ίωση που κυκλοφορεί, είναι δείγμα αγάπης προς τον πλησίον ο μη εκκλησιασμός.

Με όλα τα παραπάνω , η Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε πως ο Εκκλησιασμός δεν ανήκει στις απαραίτητες κινήσεις του πληθυσμού αλλά στην κατηγορία των μη απαραίτητων κινήσεων, δηλαδή είναι μια πολυτέλεια. Μαζί με τα…κομμωτήρια, τις καφετέριες, τις εκδρομές στην παραλία, τις άσκοπες μετακινήσεις γενικά.

Όσον αφορά την Θεία Κοινωνία, αφού η Θεία Λειτουργία μπορεί να γίνεται μέσα μας και στα σπίτια μας, τότε θα μπορούμε να παρασκευάζουμε και ιδιωτικά την θεία Κοινωνία και να… «αυτοκοινωνούμε»!

Άλλωστε αυτή η πρακτική ήδη εφαρμόζεται σε πολλές σέκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ανοίγουν ένα… μπουκάλι οίνου και κοινωνούν μόνοι τους.

Αλίμονο μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.