Η Τουρκία στήνει τον εναλλακτικό εμπορικό διάδρομο σφήνα στο "δρόμο του Μεταξιού"

Καλές οι αυτοδοξασίες, ακόμη καλύτερες οι πραγματικές μας επιτυχίες, αλλά το μάτι θα πρέπει να είναι πάντα στραμμένο στο τι κάνει ο αγαπημένος μας αντίπαλος!


Το έχω πει χιλιάδες φορές και θα το ξαναπώ! Με τον Ερντογάν, η Τουρκία δε φοβάται να τολμά, να πέφτει και να βρίσκει το κουράγιο να ξανασηκώνεται! Αυτό σημαίνει αυτοπεποίθηση, παρά τα τραγικά τους προβλήματα.

Γιατί το λέω τώρα αυτό;

Από την εποχή του Οζάλ, η Τουρκία επιχείρησε πολλές φορές να διεισδύσει και να εξαρτήσει τις αγορές των land locked κρατών της Κεντρικής Ασίας.

Εκμεταλλευόμενη τώρα τη συγκυρία της πανδημίας και τα προβλήματα εφοδιασμού αυτών των αγορών, πανηγυρικά ενισχύει την σιδηροδρομική γραμμή Kars - Tbilisi - Baku, όπου μετά το Μπακού, τα κοντέινερ πλέουν την Κασπία και μεταφορτώνονται για να φτάσουν ως τις εσχατιές του Ουζμπεκιστάν.

Το κέρδος θα είναι διπλό για την Τουρκία αν τα καταφέρει. Πρώτον, διότι θα έχει βάλει πόδι για τα καλά σε αυτές τις περιοχές που διψουν για επενδύσεις, και δεύτερον διότι, αν κανείς δει σχολαστικά τον χάρτη θα διαπιστώσει ότι η Άγκυρα στήνει τον εναλλακτικό εμπορικό διάδρομο, σφήνα στον θαλάσσιο και χερσαίο νέο "δρόμο του Μεταξιού" της Κίνας.

Σε αυτά που πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, εκεί να δείτε πως θα το πουλήσει γεωστρατηγικά ο Ερντογάν στον Τραμπ και στον Πούτιν.

Και κάπως έτσι, θα φτάσουν και οι S-400 στον τελικό τους προορισμό...

Η Τουρκία έμαθε να πέφτει, έμαθε πως να πέφτει και ξανασηκώνεται.

Της λείπει ακόμη το να μάθει το πως να ξανασηκώνεται χωρίς να είναι ή να φαίνεται σακατεμένη...

Γι αυτό ας έχουμε το νου μας... Μπροστά είναι τα δύσκολα!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail