Τις πανδημίες ακολουθεί πάντα ύφεση και την ύφεση πόλεμος

Είναι στείρα η εποχή μας, πάει και τέλειωσε! Δεν γεννάει πια «μεγάλους»! Αγνοούνται οι χαρισματικοί ηγέτες· οι σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι ποιητές και λογοτέχνες «φεύγουν» αφήνοντας αναντικατάστατη την παρουσία τους. Κι η πανδημία του κορωναϊού συνεχίζει να λερώνει της άνοιξης τα χρώματα και δεν σταματά να αποκαλύπτει με θράσος τους ανεπαρκείς ηγέτες…


Η εποχή μας δεν είναι γόνιμη σε «μεγαλοποιΐα» επειδή είναι κουρασμένη από την υλική αφθονία αλλά και τη στειρότητα των οραμάτων. Το ζητούμενο είναι η ύλη! Το χρήμα και τα παράγωγά του. Πότε δεν ήταν, θα μου πείτε. Πάντα, αλλά τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αποτέλεσμα; Παρακολουθείς τις εξελίξεις της εξάπλωσης του κορωναϊού και τις μεθόδους που μετέρχονται οι ισχυροί και γελάς, προσπαθώντας να μην κλάψεις και σε δουν οι δικοί σου και καταρρεύσει το ηθικό τους και βγουν από το σπίτι...

Ανεπαρκείς και – κυρίως – επικίνδυνοι ηγέτες είχαν καταλάβει τους θώκους στην εξουσία των «μεγάλων» κρατών παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και τότε υπήρχαν οι επηρμένοι και φαφλατάδες «Τραμπ» και τότε οι λίγοι «Μπόρις Τζόνσον» και τότε οι προκλητικοί και δεσποτικοί «Ερντογάν» και τότε οι χώρες που έβλεπαν το κακό, παρακολουθούσαν μακρόθεν αδρανείς κι όταν η συμφορά πέρασε τις πύλες τους, ήταν αργά για να αντιδράσουν. Και η περίφημη «Γραμμή Μαζινό» κατέρρευσε σαν να την υπερασπίζονταν μολυβένια στρατιωτάκια, πρωτεύουσες μεγάλων χωρών παραδόθηκαν δίχως να ακουστεί ήχος από όπλο και το «κακό» παρέλασε στους άδειους δρόμους!

Κι αν ενός κακού μύρια έπονται, υπάρχει και το… αντίδοτο απόφθεγμα: Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Και τι περιμένουμε μετά το «κακό» του κορωναϊού; Τον «εμβολιασμό» των ηγετών με πείρα και σύνεση και επ’ ουδενί η «ανοσία της αγέλης» να μην είναι ανοσία απέναντι σε αρρωστημένους και ασθενικούς ηγέτες.

Οι προγνώσεις δείχνουν καταιγίδες στον ορίζοντα. Μετά τις πανδημίες ακολουθεί εξαντλητική ύφεση και οι υφέσεις εκτονώνονται με πολέμους πραγματικούς και σε πολέμους πραγματικούς δεν πηγαίνεις με ηγέτες κάλπικους, νοσηρούς κι ατροφικούς…

Οι εθισμένοι στο να είναι πολιτικά ανδράποδα και να παραμένουν αδρανείς απέναντι σε ηγέτες που μάχονται τον ωφελιμισμό, είναι καταδικασμένοι να βιώσουν τον «κατακλυσμό» της εποχής μας· και αυτή τη φορά οι ίδιοι θα τον έχουν προκαλέσει!
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.