Ένας απλός λόγος που δε θα γίνουμε Βόρεια Ιταλία

iXimus / pixabay
Οι ελεύθεροι πολιορκημένοι επέλεξαν την ελευθερία από τη ζωή. Οι "μένουμε σπίτι" πούλησαν την ελευθερία πολύ φθηνά για έναν ιό που απειλεί σε συντριπτική πλειοψηφία τις ευπαθείς ομάδες οι οποίες έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού και συμβάλουν στην οικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάποιος ότι δε θα γίνουμε Ιταλία από την στιγμή που ούτε η Νότια Ιταλία δεν έγινε Βόρεια Ιταλία. Δεύτερον πόσο δύσκολο είναι να γίνει αντιληπτό ότι καραντίνα σημαίνει απομόνωση, "κλείνω τα πάντα" και για αυτό ποτέ δεν επιβλήθηκε σε χώρες ούτε στην ισπανική γρίπη.

Τι είδους απομόνωση είχαν στη Βόρεια Ιταλία από την στιγμή κατά την οποία χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στα εργοστάσια, μετά πήγαιναν σπίτι στους ευπαθείς συγγενείς τους, μετά σούπερ μάρκετ;  Στην Ιταλία λοιπόν έχουν κλειδώσει όσους δε δουλεύουν σπίτι, δεν κάνουν καραντίνα και στην ουσία, ο ιός κάνει απλώς τον κύκλο του.

Εμείς θα τη γλιτώσουμε γιατί δεν είμαστε αναπτυγμένοι διότι δεν έχουμε μαζικούς χώρους συνωστισμού. Όμως δε θα ξεχαστεί ποτέ σε ποιους οφείλεται η οικονομική και κοινωνική καταστροφή που απειλεί τη χώρα και θα επηρεάσει γενιές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail