Μια βόλτα έξω θα σας πείσει ότι ο ιός έχει ήδη σχεδόν ξεχαστεί. Φανταστείτε σε λίγες εβδομάδες

Mylene2401 / pixabay
Διαβάζω σε όλα σχεδόν τα σάιτ βαρύγδουπους τίτλους "οι Έλληνες νίκησαν τον κορωνοϊό", "το τέλος του εφιάλτη", "οι Έλληνες τα κατάφεραν" και όλο αυτό μαζί με μια λογική που ξεκινάει κάθετα και εξαπλώνεται οριζόντια ότι πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος και το γιορτάσαμε με συναυλίες σε φορτηγά. Περάσαμε δηλαδή σε ένα τρίμηνο από το "μια απλή γρίπη είναι" στο "θα πεθάνουμε όλοι" και μετά στο "όλα καλά τώρα θα ξεχυθούμε στα λιβάδια".


Και ξαφνικά ανοίγουν τα πάντα, το μήνυμα είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και το διασπείρουν πάλι τα κανάλια, ο κόσμος χαλάρωσε υπερβολικά και το βλέπουμε όλοι και ανοίγουμε και όλα τα σχολεία σε τάξεις και ηλικίες που δεν μπορεί να υπάρξει απόσταση ενώ ετοιμαζόμαστε με φανφάρες να υποδεχτούμε και τουρίστες. Και όχι μόνο δε μειώνουμε τον αριθμό παιδιών σε τάξεις αλλά τον αυξήσαμε κιόλας μην τυχόν και χαθεί κάποιο κρούσμα κ δεν κολλήσουν όλα. Και τους τουρίστες τους περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες και θα τους μετράνε τον πυρετό, λες και δεν είναι γνωστό ότι κολλάνε οι ασυμπτωματικοί χωρίς πυρετό ενώ μπορείς άνετα να πάρεις μια παρακεταμόλη και να ρίξεις τον πυρετό ή να εμφανίσεις πυρετό αφού έχεις εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο στην Ικαρία ξέρω γω και έχεις έρθει σε επαφή με όλο το νησί. 

Στο μεταξύ χωρίς εκτεταμένα τεστ σε ανθρώπους που δεν εμφανίζουν συμπτώματα ως μέρος μιας γενικότερης στρατηγικής πρόληψης και τεστ σε οποιονδήποτε εμφανίσει έστω κ ένα κρύωμα (αυτό κάνει η Δανία που ανακοίνωσε ότι θα κάνουν μέχρι κ 20,000 τεστ την ημέρα και έχουν φτιάξει ειδικές κινητές μονάδες για αυτό) πως θα ξέρεις τη διασπορά του ιού;

Θα μου πείτε κ τι προτείνεις; Να μείνει η χώρα κλειστή για πάντα; Όχι, αλλά θα μπορούσε η χώρα να ανοίξει σταδιακά ανά νομό ανάλογα με τα κρούσματα, θα μπορούσαν τα σχολεία ιδίως τα δημοτικά να μείνουν κλειστά για ένα μήνα ακόμα και στο μεταξύ αντί να αυξάνουν τον αριθμό των παιδιών να βρουν τρόπους να τηρούν αποστάσεις και να απολυμαίνουν συστηματικά τις αίθουσες. Να ανοίξουν τα εμπορικά σταδιακά φυσικά αλλά να μην περνάμε το μύνημα ότι όλα καλά οι Έλληνες νίκησαν τον κορωνοιο. 

Αφού έχουν εκατομμύρια να μοιράζουν, ας τα μοιράσουν σε καμπάνιες που υπενθυμίζουν ότι ο κινδυνος δεν πέρασε, να μοιράσουν μάσκες, να δώσουν ξεκάθαρες οδηγίες ότι είναι απαραίτητες. Δεν φτάνει να στο λένε όταν σε όλα τα ΜΜΕ έχει καλλιεργηθεί η νοοτροπία βγήκαμε νικητές πάμε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο. Μια βόλτα έξω ή σε κάποιο σουπερμάρκετ θα σας πείσει ότι ο ιός έχει ήδη σχεδόν ξεχαστεί. Φανταστείτε σε λίγες εβδομάδες. Και μη μου πείτε για ανοσία αγέλης τη στιγμή που όλοι οι επιστημονικοί φορείς και ο ΠΟΥ λένε ξεκάθαρα ότι αυτό δεν έχει αποδειχθεί. 

Το ποσό έτοιμη ήταν τελικά η Ελλάδα θα φανεί τώρα. Και έχω πολύ περιέργεια να δω τι θα κάνουν με τα ΜΜΜ και τις εξυπνάδες για διαφορετική ώρα προέλευσης. Στο μεταξύ ξεχυθείτε ελεύθερα, ορμήστε στα κομμωτήρια, καθίστε και κάτω από το σεσουάρ, αγοράστε στα εμπορικά όλοι μαζί και όλα καλά. Όχι δεν λέω να μιζεριάσουμε αλλά λίγη εγκράτεια ακόμα και λίγο σταδιακή χαλάρωση δε θα βλάψει κανέναν. Και όχι οι Έλληνες δε νίκησαν τίποτα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail