Οικονομική τρέλα και Ελληνες πολιτικοί

rebeccaleahdias0 / pixabay
Την περίοδο της αλόγιστης τραπεζικής επέκτασης συνέβη μία ενδιαφέρουσα ιστορία. Σε κάποια τράπεζα παρουσιάστηκε ένας δανειολήπτης για να πάρει διακοποδάνειο των 3000 ευρώ. Αμέσως μετά την χορήγηση του δανείου, ο δανειολήπτης βγήκε από την τράπεζα και άρχισε να χαρίζει στους περαστικούς τα δανεικά, που μόλις είχε λάβει από την τράπεζα.

Του Son Ofeon

Προφανώς επρόκειτο περί τρελού, που δεν έγινε αντιληπτός από τους τραπεζίτες κατά τη χορήγηση του δανείου και που πιθανόν ποτέ δε θα επέστρεψε τα δανεικά. Στη παρούσα φάση, με αφορμή τον κορωνοιό, το ίδιο έργο διαδραματίζεται με την κυβέρνηση στο ρόλο του τρελού.

Η μόνη διαφορά είναι ότι οι περαστικοί δε θα πάρουν μόνο 3000 ευρώ, αλλά τουλάχιστον το ποσό των 640 εκατ ευρώ σ’ ένα μήνα. Κάντε τον πολλαπλασιασμό 800.000 αιτήσεις επί 800 ευρώ πόσο κάνουν; 640 εκατ ευρώ.
Η πολιτική του Μένουμε Σπίτι με αφορμή 98 νεκρούς ως σήμερα και 2081 κρούσματα κορωνοιού, επιστρέφει στους ‘Ελληνες 640 εκατ ευρώ, σαν αντάλλαγμα για την παράλυση της οικονομικής ζωής με το καθολικό lockdown.

Για να δικαιολογηθεί αυτή η αλλοπρόσαλλη πολιτική η κυβέρνηση της ΝΔ δώρησε άλλα 11 εκατ ευρώ στα Ελληνικά ΜΜΕ για να μας προβάλουν τους σωτήρες μας και την πολιτική τους.
Ολοκληρώνοντας την παράνοια, προμηθεύτηκαν και 13,5 εκατ μάσκες με δωρεά από το ίδρυμα Ωνάση...
Τελικό συμπέρασμα: H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.
Τα 640 εκατ ευρώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τη ζημιά που θα προκύψει στα εισοδήματα των Ελλήνων, μισθωτών και επιχειρηματιών, για ένα τουλάχιστο μήνα οικονομικής απραξίας.

Η ΕΕ δεν είναι πιθανό να χαλαρώσει τις οικονομικές απαιτήσεις της από την Ελλάδα, που προέκυψαν από τις συμφωνίες των μνημονίων. Πολύ περισσότερο, τώρα που η Ελλάδα κομπάζει με αφέλεια ότι πέτυχε στην αντιμετώπιση του "προβλήματος" του κορωνοιού.

Επιπρόσθετα, επισημαίνω ότι η κυβέρνηση έκανε έναν επιπλέον λάθος χειρισμό με τα μέτρα της για το Πάσχα. Το δώρο του Πάσχα ωθούσε την ιδιωτική οικονομία και την κατανάλωση και παραδοσιακά κάλυπτε τις οικονομικές τρύπες του ιδιωτικού τομέα.

Καθώς φέτος αυτό δε θα συμβεί, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των νοικοκυριών θα αυξηθούν και οι κάθε είδους πληρωμές θα παγώσουν.

Με τρόμο, λοιπόν, τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα αναγκασθεί να πάρει δυσάρεστα οικονομικά μέτρα ενάντια στο σύνολο του Ελληνικού πληθυσμού εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων και εφιαλτικής αύξησης της ανεργίας.

Θα αντέξουν ή θα ακολουθήσει και γι’ αυτούς η Σταύρωση μετά τα Ωσαννά για τους Σωτήρες;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail