«Γυρίστε στην κορωνοχώρα σας»: Προσβολές και αυγά σε Γάλλους στη Γερμανία και συγγνώμες από αξιωματούχους

Reuters / Ralph Orlowski
Freepen.gr - Η πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει την ήδη εύθραυστη ενότητα [;] της Ε.Ε.. Εν προκειμένω στη μεθοριακή πόλη του Gersheim της Γερμανίας, οι Γάλλοι επισκέπτες δέχθηκαν προσβολές κι επιθέσεις από τους ντόπιους όπως αναφέρει το RT.

Ο λαός του Gersheim ζει δίπλα με τους Γάλλους για πάνω από δύο δεκαετίες, διασχίζοντας τα συμβολικά σύνορα μεταξύ των δύο κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να το παρατηρεί καν.

Αλλά στα μέσα Μαρτίου αυτό το σύνορο έγινε πραγματικό, καθώς η Γερμανία έκλεισε τα σύνορά της σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την εξάπλωση του Covid-19. Οι μόνες εξαιρέσεις έγιναν για παραδόσεις αγαθών και για αλλοδαπούς που ζουν στο εξωτερικό αλλά εργάζονται στη Γερμανία.

Ωστόσο, οι λεγόμενοι διασυνοριακοί μετακινούμενοι δεν ήταν πλέον ευπρόσδεκτοι στο Gersheim. Οι ανησυχίες για την υγεία αλλάζουν τα δεδομένα. Ειδικά όταν οι κάτοικοι της πόλης ενημερώθηκαν από τις ειδήσεις ότι η γειτονική γαλλική Grand Est έχει ήδη δει πάνω από 2.000 θανάτους λόγω της ασθένειας, ενώ ο αριθμός των νεκρών στο γειτονικό γερμανικό κρατίδιο του Saarland είναι λίγο πάνω από 40.

Τα πράγματα έγιναν τόσο άσχημα ώστε ο δήμαρχος του Gersheim, Michael Clivot αναγκάστηκε να απευθύνει βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους δημότες την περασμένη Πέμπτη για να μετριάσει την κατάσταση.

Είπε επίσης στον ιστότοπο T-Online ότι "οι Γάλλοι φίλοι μας" έχουν δεχθεί προσβολές στους δρόμους, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Κάποιοι τους έριξαν αυγά, ενώ σε ένα Γάλλο ειπώθηκε να «επιστρέψει στην κορωνοχώρα του».

Η γαλλίδα πρόξενος του Saarland, Catherine Robinet, επιβεβαίωσε τις επιθετικές εκρήξεις εναντίον των συμπατριωτών της, λέγοντας ότι «υπάρχει μια τεταμένη ατμόσφαιρα σε κάποια σημεία κοντά στα σύνορα». Ακόμα και Γάλλοι εργαζόμενοι από χρόνια σε γερμανικές επιχειρήσεις είχαν παρενοχληθεί στους χώρους εργασίας τους.

Αλλά ο Clivot δεν κατηγορεί μόνο το λαό του Gersheim για αυτό που συνέβη. κατηγορεί επίσης την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο. Ο δήμαρχος επιμένει ότι το κλείσιμο των συνόρων ήταν ένα λάθος, καθώς «αυτό που χρειαζόμασταν ήταν κοινή δράση με τη Γαλλία».

Στα πλαίσια αυτά βρήκε στήριξη από τον υπουργό Οικονομίας του Saarland, Anke Rehlinger, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι "οι καρδιές μας αιμορραγούν στα κλειστά σύνορα με τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail