Η αιτία της δολοφονικής για την Ελλάδα πιστωτικής ασφυξίας που επιβάλλει η Γερμανία

Από την αρχή της λεγόμενης ελληνικής κρίσης χρέους, η διάσωση της Deutsche bank, με πρόσχημα τη, δήθεν, ελληνική διάσωση, ήταν για την γερμανική κυβέρνηση ένας αγώνας δρόμου, με το χρόνο. Μέχρι που η υφεσιακή τροχιά της γερμανικής οικονομίας, μαζί με το κίνδυνο χρεοκοπίας της DB που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και η απειλή παγκόσμιου οικονομικού κραχ, με βάση τη δραματική επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης παγκοσμίως, πολύ πριν την πανδημία του κορωνοϊού, λόγω γερμανικής «λιτότητας», αφού οι οικονομίες, παγκοσμίως, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, έθεσε τη γερμανική κυβέρνηση μπροστά στο δίλημμα του «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»: Αν ήρε τα μνημόνια να χρεοκοπήσει η Deutsche bank και να αποκαλυφθούν οι ένοχοι της κρίσης της ευρωζώνης και το γερμανικό έγκλημα εις βάρος του νότου, ενώ, αν δεν τα ήρε, να οδηγηθεί η γερμανική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία, σε μια οικονομική κρίση απρόβλεπτων διαστάσεων! Αυτός είναι ο σκελετός που κρύβει στη ντουλάπα της, η κυρία Μέρκελ!


Η πανδημία του κορωνοϊού, συνεπώς, ήταν ο «από μηχανής θεός», που έδωσε στη γερμανική κυβέρνηση το πρόσχημα και να διασώσει τη γερμανική οικονομία (με χρήμα που θα δανειστεί, τσάμπα. από την ΕΚΤ, η δημόσια, γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW) και να συγκαλύψει το έγκλημά της, εις βάρος του νότου, πίσω από τη πανδημία του κορωνοϊού, αποτρέποντας και τις κοινωνικές αντιδράσεις. λόγω της συνέχισης των μνημονίων, με το κατ’ οίκον εγκλεισμό των πολιτών! Λόγος που αν η πανδημία του κορωνοϊού δεν είχε συμβεί, η γερμανική κυβέρνηση και οι διεθνείς κερδοσκόποι πιστωτές των γαλλογερμανικών τραπεζών (βλ. Σόρος) θα έπρεπε να την είχαν εφεύρει!

Ιδού, λοιπόν, γιατί η «ενάρετη» γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει το ευρωομόλογο (συλλογικοποίηση του χρέους της ευρωζώνης). Επειδή η ΕΚΤ πρέπει να διασώζει τη DB, (με αξία ενεργητικού, όσο ένα γερμανικό ΑΕΠ, όλο χρέος), αντί να χρηματοδοτεί τις οικονομίες του νότου! Η οποία DB συμπαρασύρει στο κίνδυνο και τις γαλλικές τράπεζες και αμερικανικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, με έκθεση στις γαλλογερμανικές τράπεζες – καζίνα, τις λεγόμενες ΑΓΟΡΕΣ (πιστωτικά ιδρύματα και επενδυτικές εταιρίες μαζί) σε ρόλο κεντρικών δανειστών του νότου. Λόγος που από το 2010, διέκοψαν τις πιστώσεις τους προς το νότο, με πρόσχημα το δήθεν, αναξιόχρεο του νότου (PIGS) καταδικάζοντας το νότο στη πιστωτική ασφυξία, αφού ο νόμος «Μεφιστοφελής» 123 της ΣΛΕΕ, από την άλλη, απαγορεύει, στα κράτη της ΟΝΕ να δανείζονται από την, κατ’ όνομα μόνο, Κεντρική τους Τράπεζα, την ΕΚΤ και κατά παγκόσμια «πρωτοτυπία», αλλά το επιτρέπει στους … ιδιώτες, στις εμπορικές τράπεζες! Με, σκανδαλωδώς, ευνοημένες τις γαλλογερμανικές ΑΓΟΡΕΣ που λόγω μεγέθους νέμονται τις φτηνές πιστώσεις της ΕΚΤ εις βάρος του νότου, με τις μικρές εμπορικές τράπεζες και από το 2010 τσάμπα, για τη δική τους διάσωση, υπό το μανδύα της εγκληματικής εταιρίας ΑΕ EFSF/ESM, (1) που είναι ο τρίτος στη παράνομη τριγωνική συναλλαγή, μεταξύ των γαλλογερμανικών ΑΓΟΡΩΝ και των κρατών της ΟΝΕ, για τη δική τους διάσωση, εις βάρος του νότου, με εξιλαστήριο θύμα την Ελλάδα, λόγω υδρογονανθράκων!

Αυτές είναι οι δανειστές, με το τσάμπα χρήμα της ΕΚΤ! Οι γαλλογερμανικές ΑΓΟΡΕΣ, αφού από τις ΑΓΟΡΕΣ δανείζεται η εγκληματική εταιρία ΑΕ EFSF/ESM για να δανείζει το νότο, με μνημόνια! Και όχι τα κράτη της ΟΝΕ όπως εξαπατούν τους λαούς τους οι κυβερνήσεις της ΟΝΕ που είναι μόνο οι εγγυητές των δανείων των κερδοσκόπων! Με εξαίρεση το ελληνικό, διακρατικό δάνειο του Μάη του 2010 για «στάχτη στα μάτια», ότι, δήθεν, οι δανειστές είναι τα κράτη της ΟΝΕ και όχι οι ΑΓΟΡΕΣ!

Ο δεύτερος λόγος που η Γερμανία απορρίπτει το ευρωομόλογο είναι επειδή η ΕΚΤ δεν νομιμοποιείται να επιβάλει μνημόνια, που είναι το ζητούμενο της Γερμανίας, για τη διάσωση της DB, παραβιάζοντας, απροκάλυπτα τη ρήτρα αλληλεγγύης, του άρθρου 122 της ΣΛΕΕ, τη «ψυχή» της σύγκλισης βορά νότου, που απαγορεύει το δανεισμό υπό αυστηρούς όρους! Αν όχι, τι αλληλεγγύη είναι και τι προστατεύει; Ενώ σαν τρόικα κρύβεται πίσω από το ΔΝΤ! Λόγος που η Γερμανία απαίτησε και την εμπλοκή του ΔΝΤ, στη δήθεν, ελληνική διάσωση, για τη διασφάλιση διεθνούς ασυλίας στο έγκλημά τους!

Αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο για τη διάσωση των χρεοκοπημένων γερμανικών τραπεζών από το 2008, μέχρι σήμερα, από την ΕΚΤ εις βάρος του νότου, είναι το βαθειά ελλειμματικό, γερμανικό ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών (ΧΟΣ), από το 2008, μέχρι σήμερα, με έλλειμμα το 2018, στο 6,7% του γερμανικού ΑΕΠ (226 δις ευρώ) λόγω της τεράστιας εκροής μετρητών από τις γερμανικές τράπεζες για να πληρώνουν το τερατώδες χρέος τους προς τους διεθνείς κερδοσκόπους πιστωτές τους. Λόγος που η ρευστότητα που τους χορηγεί, αφειδώς, η ΕΚΤ δεν ανιχνεύεται στη πραγματική οικονομία της ευρωζώνης, αφού εγκαταλείπει την ευρωζώνη, μέσω των γερμανικών τραπεζών!

Με τη συνενοχή στο γερμανικό έγκλημα, εις βάρος του νότου και της αναξιόπιστης Eurostat, που για τα χρόνια της κρίσης (2008 – 2010), δεν δημοσίευε Πίνακες για το ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών της ΕΕ σε επίπεδο χώρας, ενώ από το 2011 και μέχρι το 2014, οι Πίνακες που δημοσίευε στην ιστοσελίδα της, “Economics Explained – Balance of Payments”, για κάθε τρέχον έτος, δεν αποθηκεύονταν στη βάση δεδομένων της και αυτό, εκ του πονηρού, αφού επρόκειτο να αντικατασταθούν, με τα ψευδή στοιχεία της αναθεωρημένης σειράς (προς τα πίσω, μέχρι το 1992) που δημοσιεύτηκε το 2015, από κοινού με τον ΟΟΣΑ! Μετατρέποντας το ελλειμματικό γερμανικό ισοζύγιο ΧΟΣ, σε πλεονασματικό, αντιστρέφοντας, απλώς, το πρόσημο, στο καθαρό του υπόλοιπο, από αρνητικό σε θετικό! Και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Με τη βοήθεια και του ΔΝΤ που με βάση το νέο, παραπλανητικό μεθοδολογικό του εγχειρίδιο BPM6, βαφτίζει την εκροή κεφαλαίων, …καλό μέρος του ισοζυγίου ΧΟΣ και τις εισροές κεφαλαίων …κακό! Σα να λέμε, κατ’ αντιστοιχία, ότι το καλό μέρος του εμπορικού ισοζυγίου, είναι οι …εισαγωγές, που αντιστοιχούν στην εκροή συναλλάγματος και όχι οι εξαγωγές, που αντιστοιχούν στην εισροή συναλλάγματος. Κι’ αυτό, για να αφαιρέσουν από τις εκροές κεφαλαίων (που είναι κατά πολύ μεγαλύτερες) τις εισροές, ώστε να προκύψει θετικό υπόλοιπο, αντί για το αντίστροφο που είναι το σωστό!

Έτσι, με βάση τους Πίνακες της Eurostat για το ισοζύγιο ΧΟΣ της ΕΕ (2) που τους αντιγράψαμε, από την ιστοσελίδα της Eurostat “Economics Explained – Balance of Payments” κατά τα χρόνια της δημοσίευσής τους, το έλλειμμα του γερμανικού ισοζυγίου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, π.χ. το έτος 2013, ήταν -9,2% του ΑΕΠ, πάνω από το πλεόνασμα του γερμανικού ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 7,5% του ΑΕΠ, αφήνοντας ένα αρνητικό γερμανικό ισοζύγιο πληρωμών στο -1,7% του ΑΕΠ. Που σημαίνει ρευστοποίηση γερμανικού, αποθεματικού χρυσού, για τον ισοσκελισμό του, για την αγορά δολαρίων, για να πληρώνουν οι γερμανικές τράπεζες – καζίνα, το τερατώδες χρέος τους, προς τους διεθνείς κερδοσκόπους πιστωτές τους! Που εξηγεί και τη μεταφορά του γερμανικού χρυσού από τη FED των ΗΠΑ, όπου φυλασσόταν από το Β΄ΠΠ και από το Παρίσι, στη Γερμανία, που έκανε τους πάντες να απορούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο! Το έτος 2015, το γερμανικό ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών πραγματοποίησε ένα «άλμα εις τριπλούν»… ολυμπιακών διαστάσεων! Από -9,2% του ΑΕΠ, το 2013, στο …7,7% του ΑΕΠ το 2015! Αποτέλεσμα της αντιστροφής του προσήμου, από -7,7 στο 7,7, στο καθαρό υπόλοιπο του γερμανικού ισοζυγίου ΧΟΣ του 2015! Απόδειξη της γερμανικής αβελτηρίας και της διεθνούς συνωμοσίας εις βάρος της Ελλάδας, με συνεργούς της Γερμανίας, το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ, για να κρύψουν τη χρεοκοπία των γερμανικών τραπεζών και το γερμανικό έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας!

Λόγος που η Γερμανία καταστρέφει τις οικονομίες του νότου, επειδή τους κερδοσκόπους δανειστές δεν τους ενδιαφέρει να πάρουν τα δάνειά τους πίσω, σε βάθος χρόνου, αλλά η υφαρπαγή των περιουσιακών στοιχείων του νότου, μέσω της υπερχρέωσης, επειδή χρειάζονται κεφάλαια, σε τρέχοντα χρόνο, για να πληρώνουν το τερατώδες χρέος τους, προς τους διεθνείς κερδοσκόπους πιστωτές τους. Ενώ η ανάπτυξη θα έβαζε τέλος στη λεηλασία του νότου.

Απόδειξη η ρευστοποίηση δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δις ευρώ, κατ’ απαίτηση Σόϊμπλε και η δέσμευση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας στους κερδοσκόπους δανειστές για ένα … ΑΙΩΝΑ (παρά ένα έτος), με βάση όρους του τρίτου, «αριστερού» μνημονίου! Με άρση και της ασυλίας της χώρας, κατά το «μπάτε σκύλοι αλέστε» και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου που απαγορεύει ένας λαός να στερείται τους πόρους επιβίωσής του!

Λόγος που η Ελλάδα το 2010 έπρεπε να είναι χρεοκοπημένη, για να βρει «πάτημα» η Γερμανία να επιβάλει τα μνημόνια, σε ολόκληρο το νότο, για τη διάσωση της DB, με πρόσχημα τη, δήθεν, ελληνική διάσωση! Εξού και ο εσκεμμένος, διεθνής διασυρμός του ελληνικού λαού, για να τον απομονώσουν διεθνώς, για να τον λεηλατούν, χωρίς ντροπή και χωρίς έλεος, πατώντας πάνω στο φιλότιμό του, υπό την ένοχη σιωπή των ελληνικών κυβερνήσεων, που υποκρίνονταν ότι, δήθεν, δεν γνώριζαν τίποτε για τα αίτια της υπερχρέωσης της χώρας, αφήνοντας τους γερμανούς και κοινοτικούς αξιωματούχους υβριστές του, να τον διασύρουν, διεθνώς, ως «τεμπέλη» και «διεφθαρμένο» και ότι, δήθεν, «ζούσε πάνω από τις δυνατότητές του»!

Με κυριότερες αιτίες, για την υπερχρέωση της χώρας, μέχρι το 2009, α) το ακριβό χρήμα, αφού μετά την ΟΝΕ, το κράτος το αγοράζει, ακριβά από τις ΑΓΟΡΕΣ, σαν εμπόρευμα, με βάση το νόμο αιμοδότη των ΑΓΟΡΩΝ 123 της ΣΛΕΕ (με τη συνυπογραφή και των κρατών του νότου) ενώ πριν την ΟΝΕ, έκοβε νόμισμα στο εθνικό νομισματοκοπείο. Λόγος που η υπερχρέωση του νότου, ήταν μόνο θέμα χρόνου να συμβεί, β) τη μετατροπή της δραχμής σε ευρώ, μετατρέποντας ολόκληρο το χρέος, από εσωτερικό (προς την ΤτΕ) σε εξωτερικό (πληρωτέο σε ευρώ, που απαιτεί ισχυρό εξαγωγικό τομέα για την εισροή συναλλάγματος), γ) την αποβιομηχανοποίηση της χώρας με την άρση των προστατευτικών δασμών, παρά τους δύο διακεκριμένους οικονομολόγους πρωθυπουργούς της χώρας, Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη και τέλος δ) τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, 2,5 φορές πάνω από το μέσο της ΕΕ, σαν ποσοστό του ΑΕΠ, με ευθύνη και της ΕΕ που δεν ενεργοποίησε ποτέ, το κοινό αμυντικό δόγμα (για τη κοινή φύλαξη των ανατολικών συνόρων της χώρας, ως συνόρων της ΕΕ), παρότι υπήρξε το δέλεαρ για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ- ΕΕ!

Αλλά ούτε και καμιά ελληνική κυβέρνηση το απαίτησε ποτέ! Ούτε μετά τα μνημόνια, ούτε και κατά τη παρούσα ελληνοτουρκική κρίση! Απόδειξη τίνων τα συμφέροντα εξυπηρετούν! Της ξενόδουλης ελληνικής ελίτ, φυσικά, από κτίσεως νεοελληνικού κράτους, με κοινά συμφέροντα με τους κερδοσκόπους δανειστές, που τις εκλέγουν στην εξουσία, με τα ξεπουλημένα ΜΜΕ, για να τους υπηρετούν! Και όχι τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα! Επειδή ισχυρή Ελλάδα, σημαίνει και ισχυρό λαό! Και η ελίτ φοβάται το λαό, σαν εν δυνάμει απειλή, κατά των συμφερόντων της! Λόγος που ο εχθρός της ελίτ είναι ο λαός και όχι ο γερμανός επικυρίαρχος! Το ίδιο ισχύει σε ολόκληρο το νότο! Εξού και η «σικέ» σύγκρουση βορά νότου, για το ευρωομόλογο, για το κατευνασμό της λαϊκής οργής!

Στόχος των μνημονίων, συνεπώς, είναι η ανάσχεση της ανάπτυξης του νότου, αφενός, για να μη ζητάει πιστώσεις, επειδή οι κερδοσκόποι κεντρικοί δανειστές (ΑΓΟΡΕΣ) δεν έχουν χρήματα να δανείζουν το νότο, πέρα από κάτι μικροποσά για να τηρούν τα προσχήματα φερεγγυότητας και δεύτερο, για την υπερχρέωση του νότου, σαν πρόσχημα για τη ληστεία! Με κύριο στόχο την Ελλάδα, λόγω υδρογονανθράκων! Εξού και η τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009, το γνωστό έγκλημα της ΕΛ.ΣΤΑΤ, κατ’ εντολή της γερμανικής Eurostat, για να προσφέρουν «πάτημα» στη γερμανική κυβέρνηση να επιβάλει τις πολεμικές δημοσιονομικές περικοπές, στο 15,2% του ΑΕΠ! Λόγος που το ελληνικό ολοκαύτωμα δεν έχει το όμοιό του σε καμιά άλλη χώρα του νότου!

Λόγος που η κρίση αυτή δεν έχει καμιά λογική, ούτε και τέλος! Επειδή είναι έγκλημα, με στόχο τη ληστεία! Και πώς όχι; Αφού δεν υπάρχουν σταθερές τράπεζες με …άπορους δανειολήπτες που τους φτωχοποιούν, εσκεμμένα, με τα μνημόνια, για να χρεοκοπούν τις τράπεζες («κόκκινα» δάνεια) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να τις διασώζει το κράτος, με νέα δάνεια, από την εγκληματική εταιρία ΑΕ EFSF/ESM (το καμουφλάζ της Deutsche bank) (3) με νέα μνημόνια, για να μην έχει χρήματα το κράτος να πληρώνει χρεολύσια (4) (ετήσιες εξοφλητικές δόσεις των δανείων) για να διογκώνουν το χρέος, στο διηνεκές!

Όπως αποδεικνύεται και αριθμητικά: Απόδειξη η σωρευτική μείωση του ΑΕΠ κατά 61 δις ευρώ (2009 – 2016) από τη μια και η σωρευτική αύξηση του χρέους κατά 55 δις ευρώ, μεταξύ 2009 – 2018, από την άλλη (από 301 δις ευρώ το 2009 στα 356 δις ευρώ, το 2018). Όσο και το ποσό της κρατικής διάσωσης των τραπεζών, ύψους 55,5 δις ευρώ, από το 2010 μέχρι σήμερα. Με βάση τα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ, για το χρέος του 2018, στις 30/06/2019 και όχι της αναξιόπιστης Eurostat, που το μείωσε, εσκεμμένα, στις 9/09/2019, στα 334,6 δις ευρώ, επειδή αποκάλυπτε και δια γυμνού οφθαλμού, τον εγκληματικό μηχανισμό των μνημονίων, σαν μηχανής ανακύκλωσης του χρέους! Αλλά και πάλι και μετά τη μείωσή του, το χρέος του 2018 είναι στο ύψος του χρέους του…2010, παρότι προηγήθηκε μια εθνική τραγωδία! Εκεί στη μαύρη τρύπα των τραπεζών (διάσωση) πηγαίνουν οι «θυσίες» του ελληνικού λαού για να …ξαναγίνουν χρέος! Μετατρέποντας τις τράπεζες σε «πίθους των Δαναΐδων» και το χρέος σε «Λερναία Υδρα» που απειλεί να μας καταπιεί σα χώρα και σαν έθνος!

Απόδειξη ότι η κρίση αυτή, είναι κρίση δημοκρατίας! Τα μνημόνια είναι πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας, από τη πίσω πόρτα, αφού χωρίς γενική ευημερία, δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα και χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υπάρχει πολιτισμός, πώς να υπάρχει δημοκρατία; Αν ναι, τότε δεν είναι δημοκρατία, αλλά το …φάντασμά της! Τέτοιες είναι όλες οι «δημοκρατίες» της γερμανικής ΟΝΕ, με φτώχεια μέχρι την …αιωνιότητα! Απόδειξη η επιστροφή της πείνας, με τα ντροπιαστικά συσσίτια, που είναι ύβρις στην αξία του ανθρώπινου προσώπου! Λόγος που η γερμανική «λιτότητα» (ευθανασία του εισοδήματος) είναι συνώνυμη της βαρβαρότητας!

Με σημαντικότερα αποδεικτικά στοιχεία για τη κατασκευασμένη ελληνική κρίση δανεισμού και χρέους, του Μάη του 2010:

α) Ότι δεν υπήρχε ελληνικό χρέος προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες που έληγε το Μάη του 2010! Απόδειξη ότι οι γαλλογερμανικές και ολλανδικές τράπεζες ξεφορτώνονταν τα ελληνικά ομόλογα στο τέλος τους 2011, ονοματικής αξίας 75 δις ευρώ, ενόψει του PSI του Μάρτη του 2012 («κούρεμα» του χρέους στα χέρια ιδιωτών), με αγοραστές τους, την ΕΚΤ και τις … ελληνικές τράπεζες! Αν τα ελληνικά ομόλογα είχαν λήξει το Μάη του 2010, πώς αυτές τα είχαν ακόμα στα χέρια τους, μέχρι το τέλος του 2011; Άρα έληγαν από το 2012 και μετά!

β) Η ομολογία του τέως, Διοικητή της ΕΚΤ, κυρίου Τρισέ, στη “de profundis” ομιλία του, της 13 Ιούλη του 2009, στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου,(5) ένα χρόνο πριν την ελληνική κρίση δανεισμού, του Μάη του 2010, όπου αποκαλύπτει το εγκληματικό του σχέδιο, για τη μεταφορά του τερατώδους χρέους των γαλλογερμανικών τραπεζών – καζίνων (5 τρις ευρώ, κατ’ ελάχιστο όριο) στους φορολογούμενους του νότου, μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής (μνημόνια). Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα, της ομιλίας Τρισέ:

V. Monetary and fiscal assignments

«This brings me to the last point in my speech. The ECB’s enhanced credit support measures are designed in full respect of the euro area macroeconomic framework. Financial support measures potentially involving the significant transfer of credit risk (κίνδυνος χρεοκοπίας) from financial institutions to the taxpayer clearly fall within the realm of fiscal policy»

Ιδού λοιπόν, ο «εγκέφαλος» της μεγάλης ληστεία του νότου, για τη διάσωση των κερδοσκόπων δανειστών, που τον διόρισαν στην υψηλόμισθη θέση του για αν τους υπηρετεί, όπως και το διάδοχό του, κύριο Ντράγκι και όλο το σάπιο πολιτικό προσωπικό της ΕΕ!

Η ημερομηνία της ομιλίας Τρισέ (13/07/2009) είναι η αδιάσειστη απόδειξη ότι η επιβολή των δημοσιονομικών μέτρων στο νότο, είχε προαποφασιστεί, ένα χρόνο πριν την ελληνική κρίση δανεισμού του Μάη του 2010! Απλώς, ο κύριος Τρισέ, έψαχνε, για εξιλαστήριο θύμα! Και του το πρόσφερε στο «πιάτο», ο, υπεράνω υποψίας, έλληνας πρωθυπουργός, κύριος Γ. Παπανδρέου, με το «είμαστε Τιτανικός» και

γ) Ότι οι συνολικές δανειακές ανάγκες της χώρας το 2010 δεν ήταν 110 δις ευρώ (το ύψος του δανείου του Μάη του 2010) αλλά, …44,6 δις ευρώ, με βάση το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2010, (6) με βάση την Εισηγητική Έκθεση του κυρίου Γ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργού των οικονομικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που συντάχθηκε το Νοέμβρη του 2009, εκ των οποίων τα 19,5 δις ευρώ, τα χρεολύσια του 2010 (το χρέος που έληγε μέσα στο 2010) προς έλληνες ομολογιούχους, αφού δεν υπήρχε χρέος που έληγε το Μάη του 2010, προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες, όπως εξηγήσαμε!

Πώς διόγκωσαν το δάνειο το Μάη του 2010; Μετατρέποντας ένα ποσό, ύψους 55 δις ευρώ, από το χρέος προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες, συνολικού ποσού 75 δις ευρώ (που έληγε από το 2012 και μετά) σε χρέος προς την ΕΚΤ, που το υπολόγισαν στο δάνειο του Μάη του 2010, παρότι αυτή αγόρασε τα ελληνικά ομόλογα, από τις γαλλογερμανικές τράπεζες, στο τέλος του …2011 Έτσι δημιουργήθηκε το παράνομο χρέος προς την ΕΚΤ, ύψους 55 δις ευρώ, μαζί με τους τόκους ύψους 57 δις ευρώ! Η παραπάνω συναλλαγή, μεταξύ της ΕΚΤ και της, τότε, ελληνικής κυβέρνησης έβλαψε, σοβαρά, το δημόσιο συμφέρον, αφού μετέτρεψε ένα χρέος ύψους 57 δις ευρώ, χωρίς μνημόνια (προς τις γαλλογερμανικές τράπεζες) σε εγγυημένο χρέος, με μνημόνια, προς την ΑΕ EFSF, που η Ελλάδα δανείστηκε από την ΑΕ EFSF, για να το αποπληρώσει στην ΕΚΤ! Απόδειξη ότι την Ελλάδα, την έχουν καταδικάσει εις θάνατον!

Με κίνδυνο να σβηστεί η Ελλάδα από το χάρτη και να μετατραπεί ο ελληνικός λαός σε ένα έθνος ανέστιο της διασποράς! Ανάξια πληρωμή για ένα λαό ευεργέτη της ανθρωπότητας που έμαθε τον κόσμο να ζει! Λόγος που ο ελληνικός λαός θα πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια του, για να πάρει τη χώρα του και τη ζωή που του έκλεψαν, δολίως, πίσω, επειδή κανείς άλλος δεν πρόκειται να τον σώσει! Μόνος του θα σωθεί!

Και θα νικήσουμε! Ιστορικά αποδεδειγμένο! Απόδειξη ότι το γενικό καλό, πάντα επικρατεί κατά τρόπο νομοτελειακό! Σ’ αυτό οφείλει, άλλωστε και την αθανασία της η Ελλάδα! Στα πνευματικά δώρα που χάρισε στην ανθρωπότητα μαθαίνοντας τον κόσμο να ζει! Λόγος που η Ελλάδα πρέπει να ζήσει, επειδή Ελλάδα σημαίνει πολιτισμός και χωρίς πολιτισμό ο ισχυρότερος θα «φάει» τον ασθενέστερο, με κίνδυνο για την επιβίωση του ανθρώπινου είδους! Και θα ζήσει! Φτάνει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί την αλήθεια για το πρόσωπο του εχθρού, πίσω από τα μασκαρεμένα μέσα του! Παριστάνουν τους «τίγρεις» επειδή γνωρίζουν ότι δεν είναι παρά χάρτινες τίγρεις και με ένα «φύσημα» θα πέσουν, επειδή εγκληματούν, με μοναδικό τους άλλοθι, τη μεταξύ τους συνενοχή! Αντί να σιωπούν, σεβόμενοι αν μη τι άλλο, το δικαίωμα του πολύπαθου γερμανικού λαού, όπως και κάθε λαός, στη λήθη!

Αυτό είναι το δικός μας ραντεβού με την ιστορία! Η αποκατάσταση της δημοκρατίας του δημόσιου συμφέροντος και της γενικής ευημερίας, σαν όρος για τη προστασία του πολιτισμού, ενάντια στη βαρβαρότητα της γερμανικής «λιτότητας» της ευθανασίας του εισοδήματος, με φτώχεια μέχρι … την αιωνιότητα! Αποκαθιστώντας το φως, στη χώρα και στο λαό που το γέννησε, στέλνοντας για άλλη μια φορά, τους εχθρούς της ζωής και του ανθρώπου, γι’ αυτό και εχθρούς της Ελλάδας και συνήθεις ύποπτους της ιστορίας, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, στα τοξικά απόβλητα της ιστορίας της ανθρωπότητας, όπου είναι η θέση τους! Έτσι θα τιμήσουμε και την επέτειο των 200 χρόνων, από την εθνεγερτήρια επανάσταση το 1821! Το ’21 μας δείχνει το δρόμο!

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

(1) Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ TOY EFSF (η «Σύμβαση»)

συνάπτεται μεταξύ:

(Α) Των Κρατών Μελών της Ευρωζώνης» (ή οι «Μέτοχοι του EFSF») και

(Β) του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («EFSF»), ανώνυμης εταιρείας

που έχει συσταθεί στο Λουξεμβούργο, με έδρα στο Λουξεμβούργο, επί της διεύθυνσης: 43,

avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxemburg (R.C.S. Luxemburg B153.414)

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Επειδή:

(1)Στις 9 Μαΐου 2010, αποφασίστηκε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων που περιλαμβάνει (α) ένα Κανονισμό του Συμβουλίου ο οποίος συστήνει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης («EFSM») βάσει του Άρθρου 122 παράγρ. 2, της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και (β) το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας («EFSF»), για την παροχή οικονομικής στήριξης στα Κράτη Μέλη της Ευρωζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν δυσχερείς και εξαιρετικές καταστάσεις οι οποίες τελούν πέραν του ελέγχου τους. Προβλέπεται ότι η οικονομική στήριξη προς τα Κράτη Μέλη της Ευρωζώνης σε συνεργασία με το ΔΝΤ θα παρέχεται υπό όρους συγκρίσιμους με τα δάνεια στήριξης σταθερότητας που έχουν προκαταβληθεί από Κράτη Μέλη της Ευρωζώνης, προς την Ελληνική Δημοκρατία.

Σχόλιο: Λένε «υπό όρους συγκρίσιμους», για να μην πουν, «υπό αυστηρούς (πολεμικούς) όρους», όπως το πρώτο ελληνικό μνημόνιο και τα άλλα δύο που ακολούθησαν, που καταστρατηγούν το άρθρο 122 παράγρ. 2 της ρήτρας αλληλεγγύης, που, δολίως, επικαλούνται, εξισώνοντας την αλληλεγγύη, με τη ληστεία! Λόγος που η Γερμανία σύστησε την ΑΕ EFSF/ESM για να επιβάλει τα παράνομα μνημόνια, στα κράτη του νότου, επειδή τα κράτη της ΕΕ δεν νομιμοποιούνται να επιβάλουν μνημόνια, καταστρατηγώντας τη θεμελιώδη, δημοκρατική, ιδρυτική αρχή της ΕΕ, της ρήτρας αλληλεγγύης! Λόγος που το χρέος προς την ΑΕ EFSF/ESM, ύψους 217,1 δις ευρώ, πρέπει να διαγραφεί, σαν προϊόν εγκλήματος!

OΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ EUROSTAT, ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “STATISTICS EXPLAINED – BALANCE OF

PAYMENTS” ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΕ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΧΩΡΑΣ,

ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2011, 2013 ΚΑΙ 2015

Επιλεγμένα στοιχεία του ισοζυγίου χρηματοοικονομικών συναλλαγών της ΕΕ,

2011 (% του ΑΕΠ)

File: Selected items of the financial account balance, EU 2011 (% GDP)
Στο παραπάνω Πίνακα της Eurostat, για το ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών της ΕΕ, του έτους 2011, στη πρώτη στήλη από αριστερά, βλέπουμε ότι το έλλειμμα του γερμανικού ισοζυγίου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, το 2011, ήταν -6,2% του ΑΕΠ.
                      Επιλεγμένα στοιχεία του ισοζυγίου χρηματοοικονομικών  συναλλαγών της ΕΕ,
                  2013 (% του ΑΕΠ)
                      File: Selected items of the financial account balance, EU 2013 (% GDP) 
Στο παραπάνω Πίνακα της Eurostat, για το ισοζύγιο χρηματοοικονομικών συναλλαγών της ΕΕ, το 2013, στη πρώτη στήλη από αριστερά, βλέπουμε ότι το έλλειμμα του γερμανικού ισοζυγίου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, το 2013, είναι -9,2% του ΑΕΠ.
     Επιλεγμένα στοιχεία του ισοζυγίου χρηματοοικονομικών  συναλλαγών της ΕΕ, 2015 (% του ΑΕΠ)
     File: Selected items of the financial account balance, EU 2015 (% GDP) 
Στο παραπάνω Πίνακα της Eurostat, για το ισοζύγιο ΧΟΣ της ΕΕ, του έτους 2015,στη πρώτη στήλη από αριστερά, βλέπουμε ότι το γερμανικό ισοζύγιοΧΟΣ το 2015, σε σχέση με του 2013, πραγματοποίησε ένα «άλμα εις τριπλούν»… ολυμπιακών διαστάσεων! Από -9,2% του ΑΕΠ, το 2013, στο …7,7% του ΑΕΠ το 2015! Αποτέλεσμα της αντιστροφής του προσήμου, από -7,7 στο 7,7, στο καθαρό υπόλοιπο του γερμανικού ισοζυγίου ΧΟΣ του 2015, Απόδειξη της γερμανικής αβελτηρίας, για να κρύψουν τη χρεοκοπία των γερμανικών τραπεζών και το έγκλημα της Γερμανίας, εις βάρος της Ελλάδας!

         (3)   ΑΕ EFSF/ESM = DEUTSCHE BANK!
Για του λόγου το αληθές, παραπέμπουμε στο Ενημερωτικό Δελτίο του EFSF, της 26ης Ιούνη του 2015, για την έκδοση χρηματοδοτικού πακέτου, εγγυημένου χρέους, ύψους 241 δις ευρώ, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του EFSF:
PROSPECTUS dated on 26 June 2015
European Financial Stability Facility
EUR 241,000,000,000
Guaranteed Debt Issuance Programme
SUMMARY (ΠΕΡΙΛΗΨΗ)
Issuer (Εκδότης):                                                       EFSF
Guarantors (Εγγυητές):                                            The Euro-area Member States
                                                                                  (Τα κράτη μέλη, της ζώνης του ευρώ)
TRUSTEE (Εμπιστευματοδόχος):                              Deutsche Trustee Company Ltd
                                                                                   (Θυγατρική της Deutsche bank Group, UK)
                                                                           
  Issuing and paying Agent (φορέας πληρωμών):       Bundesbank  (Γερμανική Κεντρική Τράπεζα)       
                   Transfer Agent (Πράκτορας μεταφοράς):                   Citibank, N.A.
                        
  Luxembourg Listing Agent:                                       Deutsche Bank Luxembourg S.A.
  (Εγγεγραμμένος πράκτορας
  στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου)
Αν καταλαβαίνουμε, σωστά, τον νομικό όρο TRUSTEE (εμπιστευματοδόχος) ηθυγατρική της Deutsche bank Αγγλίας, «Deutsche Trustee Company Ltd» είναι ο, κατ’ όνομα κύριος της εταιρίας (τραστ) ΑΕ EFSF και ο ωφελούμενος (beneficiary) μαζί! Με χρηματοδότη της Deutsche Trustee Company Ltd (για την αγορά των ομολόγων της ΑΕ EFSF, ονομαστικής αξίας 241 δις ευρώ) τη γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) (φορέας πληρωμών). Πού βρήκε τόσα χρήματα η γερμανική Κεντρική Τράπεζα, για να διευκολύνει τη DB να αγοράσει, τα ομόλογα εγγυημένου χρέους της ΑΕ EFSF; Προφανώς, από τη ρευστοποίηση γερμανικού, αποθεματικού χρυσού, που θα τον ξαναβάλει στη θέση του, από τη λαφυραγωγία του νότου! Μια άλλη, πολύ πιθανή εξήγηση είναι, να της τα έδωσε, «κάτω από το τραπέζι» η ΕΚΤ! Ποιος την ελέγχει; Ιδού, λοιπόν, ποιος επιβάλλει τα πολεμικά, ελληνικά μνημόνια! Η ίδια η DB, για τη δική της διάσωση, με εγγυητές τα κράτη της ΟΝΕ!
Από το παραπάνω χρηματοδοτικό πακέτο της 26ης Ιουνίου του 2015, προερχόταν και το ελληνικό δάνειο του Ιούλη του 2015, με το τρίτο «αριστερό» μνημόνιο που βγάζει την ελληνική,  δημόσια περιουσία, «στο σφυρί», με βάση τον όρο για τη ρευστοποίηση, ελληνικής δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δις ευρώ, κατ’ απαίτηση Σόϊμπλε, που «κούμπωνε» με το δημοσίευμα του Bloomberg του Φλεβ. του 2016, ότι η Deutsche bank, έκλεισε το 2015, με ζημιές 6 δις ευρώ και αναζητούσε άλλα 54 δις ευρώ, για ομόλογά της που έληγαν μέσα στη προσεχή διετία, με αρχή τον Απρίλη του 2016! Που σημαίνει ότι «διαμοιράζουν τα ιμάτια» της Ελλάδας, για τη διάσωση της DB!
         (4)  Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας (ΣΔΟΣ) της ΤτΕ, Ιαν. 2015, τεύχος. 160, Πίνακας V.1, υποσημείωση
(2): Στις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού, δεν περιλαμβάνονται οι πληρωμές χρεολυσίων!   
Και στο Πίνακα V.10, υποσημείωση (1): Από το 2010, στο πρωτογενές ισοζύγιο της Γεν. Κυβέρνησης
    περιλαμβάνονται, στις κρατικές δαπάνες, οι κρατικές ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών και στα έσοδα
  οι ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου. 
             (5)   Η αποκαλυπτική ομιλία Τρισέ, της 13/07/2009!
  The ECB’s enhanced credit support
  Keynote address by Jean-Claude Trichet, President of the ECB
       at the University of Munich, Munich, 13 July 2009
             (6)    Από την Εισηγητική Έκθεση του Υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ,
                                                       κυρίου Γ. Παπακωνσταντίνου
Στο παραπάνω Πίνακα. από την Εισηγητική Έκθεση (Κεφ.3) του κυρίου Γ. Παπακωνσταντίνου, που συντάχθηκε το Νοέμβρη του 2009, φαίνεται ότι οι συνολικές δανειακές ανάγκες του 2010 ήταν 44,6 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 19,5 δις ευρώ, για χρεολύσια του 2010 (το χρέος που έληγε μέσα στο 2010).
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.