Βρήκαν ευκαιρία στην Αθήνα με τους περιορισμούς κι έπιασαν δουλειά μέρα-νύχτα!

Τις συνθήκες που επικρατούν στην Αθήνα μετά τους περιορισμούς στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών αξιοποιεί μέρα και νύχτα το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων, προχωρώντας σε μια σειρά από σημαντικά τεχνικά έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Αθηναίων αλλά και την συνολικότερη εικόνα της πόλης.

Έτσι, την ώρα που η πόλη «κοιμάται» αλλά και στην διάρκεια της ημέρας με την κυκλοφορία να έχει περιοριστεί δραστικά, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων έχουν την δυνατότητα, πάντα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας των εργαζόμενων, να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς σε παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης, σε ανακατασκευές πεζοδρομίων, σε διαγραμμίσεις οδών, σε νέες ράμπες ΑΜΕΑ, σε έργα αποχέτευσης ακαθάρτων και όμβριων κ.α.

Αρκετά από τα έργα αυτά τα οποία μπήκαν εκτάκτως στο πρόγραμμα λόγω της δυνατότητας που εκ των πραγμάτων δίνουν οι πρωτόγνωρες συνθήκες, συνεχίζονται και τον Απρίλιο. Κι αυτό παρά τις δυσκολίες που επίσης προκύπτουν από την πανδημία, όπως η μείωση του προσωπικού στα συνεργεία των εργολάβων και η απουσία υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Στον Δήμο των Αθηναίων καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, όχι μόνο για να λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες μας αλλά και για να αξιοποιήσουμε τον χρόνο και τον χώρο που μας δίνει η μείωση της κυκλοφορίας. Τόσο τον Μάρτιο, όσο και τον Απρίλιο, συνεχίζουμε να κάνουμε έργα, τη σημασία των οποίων θα αντιληφθούμε μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Είναι σημαντικό, σε αυτήν την περίοδο, να κάνουμε πράγματα που θα μείνουν στην Αθήνα για να τα απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες» αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά τα κυριότερα έργα που έγιναν τον Μάρτιο από την Διεύθυνση Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αθηναίων και κάποια από αυτά συνεχίζονται, είναι τα εξής:

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΩΝ

Ανακατασκευάσθηκαν οι ασφαλτοτάπητες στις εξής οδούς: Ευφρονίου, Ξενοφώντος, Απόλλωνος, Μαρκορά και με εργολαβία της Περιφέρειας οι οδοί Βουλής και Νίκης.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ – ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Κρησίλα. Ξεκίνησε και συνεχίζεται η ανακατασκευή των πεζοδρομίων έξω από το Σεράφειο κολυμβητήριο (Πειραιώς και Π. Ράλλη). Ξεκίνησε η ανακατασκευή των πεζοδρομίων στην οδό Κηφισίας και Λ. Αλεξάνδρας.

Ξεκίνησε επίσης η αποκατάσταση των πεζοδρόμων στου Ψυρρή στις οδούς Χριστοκοπίδου και Τάκη. Ολοκληρώθηκε η πεζοδρόμηση της οδού Βύσσης (με τοποθέτηση αυτόματου ποτίσματος και ζαρντινιέρες). Άρχισε η πεζοδρόμηση της οδού Καΐρη ενώ ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση της οδού Βίωνος.

Κατασκευάσθηκαν ράμπες ΑΜΕΑ στις οδούς Κρησίλα, Σκοπετέα, Μιχ. Μελά, Φιλήμωνος.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αλαμάνας και Αλικαρνασσού (διασταύρωση - δυο διαγραμμίσεις)

Τριπόλεως και Λένορμαν

Ευκλείδου και Αίμωνος (διασταύρωση - δύο διαγραμμίσεις)

Ευκλείδου και Μοσκόβη

Μαρκορά και Γαλατσίου

Μαρκορά και Χατζηδάκη

Γεωργούλια Άγης και Ωρωπού

Γεωργούλια Άγης (Σχολείο)

Χαλεπά και Ορφανίδου

Πολυδούρη και Λ. Γαλατσίου

Ρίζου Νερουλού και Λ. Γαλατσίου

Τσακασιάνου 25

Σάουμπερτ (101ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών - δύο διαγραμμίσεις)

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΙΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Κατασκευάσθηκαν νέοι αγωγοί αποχέτευσης λυμάτων στις οδούς: Αριστίππου κ΄ Λουκιανού, Ιπποκράτους, Ερυμάνθου, Αιγιαλείας και συνεχίζεται η κατασκευή στις οδούς Παρασκευοπούλου, Αιγιαλείας και Αγίας Λαύρας.

Κατασκευάσθηκαν νέες συνδέσεις (αποχέτευσης με το κεντρικό δίκτυο) μεμονωμένων ακινήτων.

ΟΜΒΡΙΑ ΥΔΑΤΑ

Ανακατασκευάστηκαν τμήματα αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις οδούς Ηρακλείου και Ηρώδου Αττικού στην οποία θα συνεχισθεί και σε επόμενα τμήματα. Τέλος έγιναν ανακατασκευές και καθαρισμοί σημαντικού αριθμού φρεατίων οι όποιοι συνεχίζονται όπου απαιτείται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail