Πυρηνικά υποβρύχια: Το επόμενο βήμα στην εξοπλιστική ατζέντα του Ιράν

Freepen.gr - Ο διοικητής του Ναυτικού του Ιράν αναφέρει ότι αυτό σχεδιάζει να κατασκευάσει πυρηνικά υποβρύχια ικανά να επιχειρούν σε διεθνή ύδατα για μεγάλα χρονικά διαστήματα εν μέσω των αυξανόμενων απειλών που αντιμετωπίζει η χώρα από τη θάλασσα, αναφέρει το presstv.

Ο Ναύαρχος Χοσεΐν Χανζάντι τόνισε την Πέμπτη τις δυνατότητες των υποβρυχίων που τροφοδοτούνται από πυρηνικούς αντιδραστήρες σε σύγκριση με τα συμβατικά μοντέλα, λέγοντας ότι η πυρηνική πρόωση επιτρέπει στα σκάφη να παραμείνουν στην ανοικτή θάλασσα για μήνες και τα απαλλάσσουν από την ανάγκη για συχνό ανεφοδιασμό.

Είπε ότι το σχέδιο είναι σύμφωνο με την αμυντική ατζέντα της χώρας, προσθέτοντας ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, χρησιμοποιούν πυρηνικά υποβρύχια.

«Θα ήταν αμέλεια εκ μέρους του Ιράν εάν δεν εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης υποβρυχίων με πυρηνική πρόωση», είπε. «Επομένως, το σκεφτόμαστε» συμπλήρωσε.

«Αυτή η εγχώρια ικανότητα κατασκευής υπάρχει στο Υπουργείο Άμυνας σχετικά με την παραγωγή υποβρυχίων μεγαλύτερων από το Fateh και σίγουρα, η ανάπτυξη της προώθησης υποβρυχίων βρίσκεται στην ατζέντα του Ναυτικού», πρόσθεσε.

Το Fateh (Conqueror) είναι μια ιρανική κατηγορία ημι-βαρέων υποβρυχίων που μπορεί να λειτουργεί για πέντε εβδομάδες σε βάθος 200 μέτρων. Το σκάφος των περίπου 600 τόνων είναι εξοπλισμένο με τορπίλες, νάρκες εκτός και πυραύλους κρουζ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail