Ρωσία: επίθεση βαλλιστικών πυραύλων από τις ΗΠΑ θα θεωρηθεί πυρηνικό χτύπημα

Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία θα ανταποκριθεί με πυρηνικά όπλα σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια.

Σχολιάζοντας τις αναφορές σχετικά με την προμήθεια ορισμένων βαλλιστικών πυραύλων στα υποβρύχια των ΗΠΑ με πυρηνικές κεφαλές χαμηλής ισχύος, η Ζαχάροβα είπε ότι η Ρωσία εκλαμβάνει αυτό το βήμα «επικίνδυνο» και «αποσταθεροποιητικό».

«Βλέπουμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι η σκόπιμη διαγραφή των συνόρων μεταξύ στρατηγικών και μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρηνικής διαμάχης», είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η άποψη υποστηρίζεται από ορισμένους Αμερικανούς επιστήμονες και μέλη του Κογκρέσου.

Τόνισε ότι κάθε επίθεση που χρησιμοποιεί βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχια, ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές τους και τον τύπο των κεφαλών που φέρουν, θα θεωρηθεί ως πυρηνική επίθεση και θα υπάρξει κατάλληλη απάντηση σε αυτήν.

Η Ζαχάροβα ανέφερε ακόμη ότι: «Όσοι επιθυμούν να μιλήσουν για τις αμερικανικές πυρηνικές δυνατότητες… πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα, τέτοια βήματα θα θεωρηθούν λόγοι για την απόκριση με πυρηνικά όπλα από τη Ρωσία».

Αυτή η δήλωση ήρθε ως απάντηση σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει πυρηνικές κεφαλές W76-2 χαμηλής ισχύος και προμηθεύουν μερικούς βαλλιστικούς πυραύλους Trident-2 σε υποβρύχια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail