Η Κίνα εκδίωξε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ: Πηγαίνετε καλύτερα σπίτι σας και πολεμήστε την επιδημία

The Arleigh-Burke class guided-missile destroyer USS Barry (DDG 52) ©  US Navy / handout via Reuters
Freepen.gr - Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο, το USS Barry «εκδιώχθηκε» από τα αμφισβητούμενα θαλάσσια ύδατα της Νότιας Κίνας, αφού το ναυτικό του Πεκίνου έστειλε μαχητικά αεροσκάφη και σκάφη για να το συνοδεύσουν εκτός, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον για «προκλητικές» ενέργειες στη θάλασσα.

Το US Barry, ένα αντιτορπιλικό καθοδηγούμενων πυραύλων, «παραβίασε» τα χωρικά ύδατα του Πεκίνου κοντά στα αμφισβητούμενα νησιά Xisha - επίσης γνωστά ως Νησιά Paracel - την Τρίτη, σύμφωνα με δήλωση του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA). Το περιστατικό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το ναυτικό "ανακοίνωσε ενεργά" παράνομη ενέργεια στην περιοχή, σύμφωνα με τους Global Times.

«Οι προκλητικές ενέργειες των ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά το διεθνές δίκαιο και τους συναφείς κανόνες, παραβίασαν σοβαρά τα συμφέροντα της κινεζικής κυριαρχίας και ασφάλειας, και σκόπιμα αύξησαν τους κινδύνους περιφερειακής ασφάλειας», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Li Huamin, εκπρόσωπος της Διοίκησης της Νότιας Περιοχής του PLA, προσθέτοντας ότι η δράση θα μπορούσε έχει οδηγήσει σε «ατύχημα».

«Προτρέπουμε την αμερικανική πλευρά να επικεντρωθεί στην πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας στην πατρίδα της ... και να σταματήσει αμέσως στρατιωτικές ενέργειες κατά της περιφερειακής ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας» υπογράμμισε ο Huamin.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail