Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για εμπρησμό και φθορές στο ΚΥΤ Σάμου

Ιωάννης Νέγρης - Σάμος
Οκτώ (8) άτομα - αλλοδαποί συνελήφθησαν σήμερα (27-04-2020) στη Σάμο, οι όποιοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, καθώς και για τα αδικήματα, του εμπρησμού, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών και της εκβίασης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες χθες (26-04-2020), υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου, ενώ έβαλαν και φωτιές.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι δράστες ενώθηκαν με σκοπό την - από κοινού - διάπραξη έκνομων ενεργειών και συγκεκριμένα εκβίαζαν αλλοδαπούς που διέμεναν στην παραπάνω δομή, προκειμένου έναντι χρηματικής αμοιβής να τους επιτρέπουν την πρόσβαση σε παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη (2) άτομα - αλλοδαποί, που έχουν συμπεριληφθεί στη σχηματισθείσα ποινική δικογραφία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail