Το Ιράν θα ενισχύσει την παρουσία του στα στρατηγικά νησιά του Περσικού Κόλπου

Freepen.gr - Ο διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ναύαρχος Alireza Tangsiri δήλωσε ότι οι υποδομές στα νησιά του Ιράν στον Περσικό Κόλπο θα αναπτυχθούν περαιτέρω για να χρησιμοποιηθούν ως κατοικημένες περιοχές και να αυξήσουν την ασφάλεια στην περιοχή, κατόπιν εντολής του Ανώτατου Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης, Ayatollah Seyed Ali Khamenei.

Ο Tangsiri έκανε τις παρατηρήσεις με αφορμή την εθνική ημέρα του Περσικού Κόλπου (30 Απριλίου) την Τετάρτη.

«Το Ιράν πάντα μετέφερε το μήνυμα της ειρήνης στις περιφερειακές χώρες και πιστεύει ότι η ασφάλεια του Περσικού Κόλπου μπορεί να διασφαλιστεί με τη συνεργασία των περιφερειακών χωρών», είπε.

Περιέγραψε την ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στην περιοχή ως την κύρια πηγή ανασφάλειας.

«Η παράνομη παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στον Περσικό Κόλπο είναι μια μεγάλη απειλή για την ασφάλειά του και οι ιρανικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε ξένους στόλους να εισέλθουν στα χωρικά του ύδατα», δήλωσε ο Tangsiri.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail