Αυστρία, Δανία, Ιταλία και Ισπανία αρχίζουν πάλι να βάζουν μπροστά τη μηχανή

Pexels / Anna Shvets
Freepen.gr - Οι κυβερνήσεις της Αυστρίας, της Δανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας άρχισαν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς του lockdown, επιτρέποντας σε ορισμένα τμήματα του εργατικού δυναμικού να επιστρέψουν στην εργασία με κλιμακωτό τρόπο, προκειμένου να αναζωογονήσουν τις προβληματικές οικονομίες των χωρών, όπως αναφέρει το RT.

Στις 16 Μαρτίου, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς διέταξε να κλείσουν τα πάντα, εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τις ιατρικές εγκαταστάσεις. Τώρα αρχίζει σιγά σιγά η άρση των περιορισμών αφού την Τρίτη ανοίγουν τα καταστήματα κάτω των 400 τετραγωνικών μέτρων, όπως καταστήματα υλικών και ειδών κήπου. Θα ακολουθήσουν εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια και άλλα μεγαλύτερα καταστήματα την 1η Μαΐου.

Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν ξανά μέχρι τα μέσα Μαΐου το νωρίτερο και δημόσιες εκδηλώσεις πιθανότατα δε θα πραγματοποιηθούν στην Αυστρία μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Καθώς οι περιορισμοί μειώνονται, το κοινό θα εξακολουθεί να υποχρεούται να φοράει μάσκες στα περισσότερα καταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η Δανία ήταν επίσης μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλαν αυστηρό lockdown και περιορισμό των κινήσεων των πολιτών της. Οι Δανοί στήριξαν δυναμικά τις κυβερνητικές αποφάσεις. Η Δανία θα ανοίξει εκ νέου τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας και τα σχολεία στις 15 Απριλίου, πριν κλιμακώσει την οικονομική της αφύπνιση, ανοίγοντας μικρά καταστήματα και καταστήματα DIY, έπειτα πάρκα και μεγαλύτερα καταστήματα, και στη συνέχεια το σταδιακό άνοιγμα των μπαρ, ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Η οπτική της εξόδου των παιδιών έχει προκαλέσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα όπως η ομάδα του Facebook, "το παιδί μου δεν είναι ινδικό χοιρίδιο για Covid-19" με πάνω από 39.000 μέλη.

Η Δανία θα συνεχίσει την απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερων από 10 ατόμων, ενώ καφετέριες, εστιατόρια, γυμναστήρια και κομμωτές θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου τουλάχιστον.

Η Ιταλία άνοιξε ξανά βιβλιοπωλεία, καταστήματα με παιδικά ρούχα και πλυντήρια, με τον πρωθυπουργό Giuseppe Conte να μιλά για «μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση».

Εν τω μεταξύ, η Ισπανία προχώρησε στην άρση ορισμένων περιορισμών τη Δευτέρα, επιτρέποντας στο προσωπικό της διανομής τροφίμων, των επικοινωνιών, της αποχέτευσης και διαφόρων άλλων μη απαραίτητων τομέων να επιστρέψει στη δουλειά παρά και τους δικούς της υψηλούς αριθμούς όσον αφορά τη διάδοση του ιού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail