Σημείο επερχόμενης κατάρρευσης των εστιατορίων;

Οι επισκέψεις στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης μειώθηκαν κατά 69%, ενώ η κίνηση των εστιατορίων του Σιάτλ μειώθηκε κατά 62%...


Από: bankingnews.gr

Οι κάτοικοι της πόλης Wuhan της Κίνας – ήταν το επίκεντρο της παγκόσμιας πανδημίας που προκάλεσε τον θάνατο σε περισσότερους από 160 χιλιάδες ανθρώπους σε περίπου τέσσερις μήνες - είναι πλέον ελεύθεροι να βγουν έξω μετά από περισσότερο από δύο μήνες εγκλεισμού στο σπίτι στην μεγαλύτερη καραντίνα στην ανθρώπινη ιστορία.

Δυστυχώς, για τα τοπικά εστιατόρια, οι άρση των περιορισμών δεν έχουν μεταφραστεί σε πελάτες που χρειάζονται απεγνωσμένα, καθώς οι κάτοικοι εξακολουθούν να υπόκεινται σε περιορισμούς στις κινήσεις τους, όπως έλεγχοι θερμοκρασίας προτού κάποιος μπορεί να μπει σε ένα κτίριο και οι άνθρωποι εξακολουθούν να ενθαρρύνονται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους αυστηρά σε είδη πρώτης ανάγκης - όπως δουλειά και ψώνια.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Xiong Fei λέει ότι το τέλος της καραντίνας δεν έφερε λύσεις στα προβλήματα οι άνθρωποι έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους, ίσως προς το καλύτερο για τους ίδιους.

Οι άνθρωποι στο παρελθόν γευμάτιζαν με τους συναδέλφους τους στην ώρα του μεσημεριανού, τώρα όλοι παίρνουν τάπερ με φαγητό, τα εστιατόρια είναι άδεια.

Από τα 10 εστιατόρια της εταιρείας Xiong, η Bainianfeng Catering Management κανένα δεν έχει ανοίξει ξανά για φαγητό.

Τα εστιατόρια πρέπει να προετοιμαστούν για λιγότερους πελάτες.

«Ήξερα ότι τα εστιατόρια θα επηρεαστούν περισσότερο,» είπε ο Xiong, του οποίου τα εστιατόρια είχαν ήδη κλείσει σε μεγάλο βαθμό πριν από την επίσημη καραντίνα λόγω της μυστηριώδους νέας πνευμονίας που κυκλοφόρησε από τα τέλη Δεκεμβρίου που ονομάστηκε κορωνοιός ή covid 19.

«Ανησυχώ επίσης για την υγεία των εργαζομένων μας.

Λόγω της πανδημίας, το εστιατόριο λειτουργεί μόνο με παράδοση φαγητού.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρία μετρήσεων Gallup αποκάλυψε ότι περισσότερο από το 80% των Αμερικανών θα περιμένουν να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητες μετά την άρση των περιορισμών.

Από αυτό, το 71% θα περιμένει να δει τι συμβαίνει με τον ιό, ενώ το 10% θα περιμένει επ 'αόριστον.

Ως προς τα εστιατόρια στις 17 Μαρτίου - ακριβώς πριν την καραντίνα η κίνηση των εστιατορίων της Νέας Υόρκης είχε καταρρεύσει με ποσοστά μόλις 17% των καλών εποχών.

Οι επισκέψεις στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης μειώθηκαν κατά 69%, ενώ η κίνηση των εστιατορίων του Σιάτλ μειώθηκε κατά 62%.

Η κίνηση των εστιατορίων στο Σαν Φρανσίσκο μειώθηκε κατά 72% σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ η κίνηση στα εστιατόρια της Βοστώνης μειώθηκε κατά 70%.

Σύμφωνα με την UBS, οι περιορισμοί στην ΕΕ και τις ΗΠΑ θα αρθούν από τον Μάιο στο καλό σενάριο και έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο στο αρνητικό σενάριο με την εκτίμηση της δραστηριότητας των καταναλωτών να ανακάμψει - όπως ορίζεται ως "διαρκής επιστροφή σε επίπεδο 20% κάτω από τη βασική γραμμή πριν από την κρίση μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιουνίου 2021.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.