Απώλεια ψυχραιμίας από τον καθηγητή κ. Τσιόδρα;

Με βάση το κλείσιμο της τοποθέτησης του κ. Τσιόδρα κατά την ενημέρωση της Πέμπτης 30-4-2020 φαίνεται πως διαγράφεται μια απώλεια ψυχραιμίας. Η διατύπωση απόψεων μέσα στα όρια της ευπρέπειας δεν αποτελεί ευκαιρία αντιπαράθεσης, ούτε φυσικά εξυπηρετεί διαλυτικούς σκοπούς. Οι αντιφάσεις προκύπτουν από τα λεγόμενα και οι αντιπαραθέσεις από το ύφος της αντίδρασης στις ερωτήσεις.

Απεναντίας η διαφορετική άποψη αποτελεί ευκαιρία διαλόγου. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα: 

Εγώ θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας σαν μια ευκαιρία να αποδεχθούμε πως πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη για τη ζωή. Μια ευκαιρία να πάμε μπροστά, υιοθετώντας επιστημονικές τοποθετήσεις με τα έως τώρα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα.

Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε μια ευκαιρία για αντιπαράθεση, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε καλό σημείο. Χάρη στη θυσία και στην υπευθυνότητα όλων μας, αλλά και όλων σας.

Είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων, αναγνωρίζουμε την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Εμάς σαν Επιτροπή, καθημερινά η αγωνία μας είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα, ώστε να τοποθετηθούμε, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, στα ερωτήματα της Πολιτείας.

Ο κοινός στόχος είναι η προστασία όλων μας. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί μια ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας, για περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα Δημόσιας Υγείας, από την υγιεινή και τα μέτρα ατομικής προστασίας, μέχρι την περισσότερη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά. Την εθελοντική του συμμετοχή, την κοινωνική πρωτοβουλία στο πνεύμα της αλληλεγγύης. Όλα αυτά είναι ακόμα πιο δυνατά, πιο ισχυρά μέσα από αυτή την πανδημία. Όλα αυτά θα γίνονται με διαφάνεια. Στα πλαίσια ηθικών επιταγών και με την χρησιμοποίηση κανόνων εποπτείας.

Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες.

Δεν τις ξέρουμε, δηλαδή, εμείς;

Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα που εκφράζουν την αγωνία.

Γιατί, εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είναι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια.

Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν, να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό, να κλονίσουν την προσέγγιση και την στρατηγική μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail