Η ζωή έχει την κακή συνήθεια να τιμωρεί σκληρά όσους καβαλάνε το καλάμι, κ. Χαρδαλιά

Free-Photos / pixabay
Είδα σε διάφορα τηλεοπτικά σποτ τον κ. Χαρδαλιά, του οποίου η προσωπική συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ θα προβληθεί σήμερα στον Alpha, να προσπαθεί (όχι πολύ επιτυχημένα) να παραστήσει τον μετριόφρονα και ντροπαλό τεχνοκράτη που στοχοποιήθηκε άδικα και που, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει τη βεβαιότητα ότι έσωσε χιλιάδες ζωές από τον κορωνοϊό χάρη στην αυστηρότητα και την ευσυνειδησία του. Προφανώς η συγκυρία μετάδοσης της συνέντευξης δεν είναι τυχαία, αφού την Πρωτομαγιά θα επαναληφθεί εκ μέρους του κ. Χαρδαλιά η γελοιότητα της καθολικής απαγόρευσης των μετακινήσεων όπως έγινε και την περίοδο του Πάσχα, και επιχειρείται να αμβλυνθούν οι κακές εντυπώσεις.


Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Χαρδαλιάς είναι πολιτικό πρόσωπο και δεν του είναι εύκολο να αντισταθεί στον πειρασμό να εξαργυρώσει την πρόσφατη φήμη του κερδίζοντας μερικούς αποφασιστικούς πόντους στο παιγνίδι της πολιτικής δημοσιότητας. Θα του θυμίσω όμως ότι δεν είναι υφυπουργός Πανδημίας Κορωνοϊού αλλά υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και οι καθηγητές της Ιατρικής με τους οποίους ο κ. Χαρδαλιάς έδωσε τη μάχη κατά του κορωνοϊού, ΔΕΝ αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα Έλληνα δημοσίου υπαλλήλου διότι: 1) έχουν σπουδές πολύ υψηλού επιπέδου, και 2) έχουν διεθνώς αναγνωρισμένες ικανότητες. Ουσιαστικά οι γιατροί του ΕΣΥ είναι η ελίτ των κρατικών υπαλλήλων, οι πιο μάχιμοι, ικανοί και άξιοι άνθρωποι από όσους πληρώνονται από τον δημόσιο κορβανά - και σίγουρα ΔΕΝ αμείβονται ανάλογα με την προσφορά τους.

Με τις άλλες υπηρεσίες όμως, που πιθανώς θα κληθεί να συντονίσει ο κ. Χαρδαλιάς στο εγγύς μέλλον, δεν ισχύει το ίδιο. Εκεί κυριαρχεί η τεμπελιά, η ανικανότητα, η ασυνεννοησία και το χαμηλό μορφωτικό και ποιοτικό επίπεδο. Όλες οι άλλες κρατικές υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας εκτός των νοσοκομείων, είναι κατά κανόνα ξεχαρβαλωμένες και ανίκανες. Επομένως καλό είναι να αφήσει κατά μέρος ο κ. Χαρδαλιάς τις πρόωρες και άκαιρες θριαμβολογίες, διότι αν συμβεί καμία φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι, πολύ φοβάμαι ότι θα αποδειχθεί πως δεν άλλαξε ΤΙΠΟΤΑ στους εμπλεκόμενους φορείς σε σχέση με το 2018. Το ίδιο κι αν συμβούν πλημμύρες, ισχυροί σεισμοί ή άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα, για την αντιμετώπιση των οποίων υπεύθυνος είναι επίσης ο κ. Χαρδαλιάς. Για ενδεχόμενη πολεμική ανάφλεξη με την Τουρκία και για το πόσο έτοιμη είναι η Πολιτική Προστασία να αντιμετωπίσει τις συνέπειές της, καλύτερα να μην κάνω καμία πρόβλεψη. Επειδή λοιπόν η ζωή έχει την κακή συνήθεια να τιμωρεί σκληρά όσους καβαλάνε το καλάμι, θα συμβούλευα τον κ. Χαρδαλιά να ξεπεζέψει όσο είναι καιρός - διότι τα χειροκροτήματα πολύ εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε φάσκελα...
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.