Ο άθλιος λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται: Συνεχίζει τον εποικισμό των κουρδικών κατεχομένων η Τουρκία

Freepen.gr - Ενώ παγκοσμίως επιβάλλονται απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας του Covid-19, η Τουρκία συνεχίζει την πολιτική του εποικισμού και επιχειρεί ενεργά να αλλάξει τη δημογραφική και πολιτική σύνθεση των εδαφών που καταλαμβάνει στη Βόρεια Συρία, όπως αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Την Τετάρτη, 19 λεωφορεία με συγγενείς τζιχαντιστών από την Ανατολική Γκούτα, τη Χομς και το Χαλέπι έφτασαν στο κατεχόμενο Γκιρ Σπί (Tal Abyiad). Οι τζιχαντειστές και οι συγγενείς τους μεταφέρθηκαν από τον Jarablus στο Girê Spi με παράκαμψη μέσω της Τουρκίας.

Πηγές του πρακτορείου ειδήσεων ANHA αναφέρουν ότι οι οικογένειες εγκαταστάθηκαν στα σπίτια των εκτοπισμένων. Μέσα σε δύο ημέρες περισσότερα μέλη της περίφημης τζιχαντιστικής ομάδας Ahrar al-Sharqiya και της Jabhat al-Shamiya πρόκειται να μεταφερθούν στο Girê Spi με τους συγγενείς τους.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ότι τα στρατεύματα κατοχής κατέστρεψαν είκοσι σπίτια εκτοπισμένων στο χωριό Shergirak.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail