Σπαράγγια και …. Μεταναστευτικό

FelixMittermeier / pixabay
Σπαράγγια και …. Μεταναστευτικό. Μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε εν μέσω κορωνοϊού να «φιλοξενήσει» τελικά στη Γερμανία 50 όλους κι όλους ασυνόδευτους ανήλικους μετανάστες από την υπερπλήρη Μόρια - όταν πριν λίγες μόνο εβδομάδες ο λόγος ήταν για 1.500.


Το «καuτό» εσωτερικό ζήτημα της Γερμανίας όμως δεν είναι ότι η «φιλάνθρωπη» και «μεγαλόψυχη» Γερμανία δέχεται μόνο 50 (μαζί με το Λουξεμβούργο) από τους περίπου 3-4 χιλιάδες ανήλικους της Μόρια, αλλά ότι το θέμα μπλέχτηκε με …. τα σπαράγγια.

Το γεγονός ότι η Γερμανία θέλει ν΄ ανοίξει τα σύνορά της σε 40.000 εποχικούς εργάτες από την Ρουμανία για τη συγκομιδή σπαραγγιού από τους αγρούς της έδωσε την ευκαιρία στον Γερμανό ευρωβουλευτή των Πρασίνων Erik Marquardt να τα βάλει με τη κυβέρνηση Μέρκελ. Ούτε λίγο ούτε πολύ παραλλήλισε τους 50 με τις 40.000 κατηγορώντας τη γερμανική κυβέρνηση για το πολύ μικρό αριθμό ασυνόδευτων που δέχεται όταν την ίδια ώρα ανοίγει τα σύνορά της για τους χιλιάδες εποχικούς. 

Όπως αναμένονταν αμέσως όλο το «ποιοτικό» μιντιακό σύστημα που διαχρονικά στηρίζει αναφανδόν Μέρκελ «του την έπεσε» για αριστερό λαϊκισμό και δημαγωγία σε βάρος σκληρά εργαζόμενων και ότι «μπερδεύοντας τ΄ αχλάδια με τα μήλα» ρίχνει νερό στο μύλο των δεξιών λαϊκιστών και κάνει κακό τόσο στους μετανάστες όσο και στους εποχικούς εργάτες γης.

Ο Erik Marquardt όμως, που εδώ και ένα μήνα κατοικοεδρεύει στη Λέσβο, δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία «διακατέχεται από απόλυτη άρνηση της πραγματικότητας» στο ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Μόρια. Την κατηγορεί ευθέως ότι «στις ελληνικές δομές δεν κάνουν καν την προσπάθεια να εμποδίσουν την καταστροφή». Ποια είναι η πρότασή του; Αφού η υπόλοιπη Ευρώπη αρνείται να βάλει πλάτη στο μεταναστευτικό και ο τουρισμός στη Λέσβο έφτασε στο ναδίρ, με αποτέλεσμα όλα τα ξενοδοχεία να είναι άδεια, η ελληνική κυβέρνηση να μεταφέρει εκεί τους μετανάστες.

Εκείνο που έχει σημασία βέβαια δεν είναι τα λεγόμενα ενός Πράσινου Ευρωβουλευτή όσο η απαίτηση της Επιτροπή Εσωτερικών υποθέσεων της Ευρωβουλής για πλήρη εκκένωση των νησιών από τους μετανάστες (προφανώς προς την ενδοχώρα) με μια δραστήρια επίτροπο μετανάστευσης, την κα Ylva Johansson, να έχει απέναντί της τα δύο πολιτικά «υπερμεγέθη» του ελληνικού υπουργείου μετανάστευσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail