Μεταναστευτικό: Παλινδρόμηση στην παλιά αυτοκαταστροφική πολιτική πριν τον Εβρο



Η Κυβέρνηση ανέστειλε την αποδοχή αιτήσεων άσυλου, όταν εκδηλώθηκε απροκάλυπτα ο υβριδικός πόλεμος του Ερντογάν κατά της Ελλάδος με την εργαλειοποιηση των μεταναστών. Ο Εβρος δεν ήταν, προφανώς, η πρώτη φορά. Η Τουρκία επιδίδεται από χρόνια σ' αυτό τον ασύμμετρο πόλεμο κατά της Ελλάδος. Τον διεξήγαγε όμως πιο προσεκτικά, προσδίδοντας σ' αυτόν χαρακτήρα πόλεμου χαμηλής εντάσεως ώστε να μην προκαλέσει ανεπιθύμητη αντίδραση, που θα ωθούσε την Ελλάδα να χαλάσει το τόσο προσοδοφόρο αλλά και γεωπολιτικά τόσο χρήσιμο παιχνίδι για την Άγκυρα.. Γνώριζε ότι προϋπόθεση για το παιχνίδι αυτό είναι τα ανοικτά σύνορα.

πρέσβης ε.τ.

Η κρίσιμη κατάσταση στην οποίαν περιήλθε στη Συριά και σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εκβιάσει την Ευρώπη, αποσταθεροποιώντας στην πορεία και την Ελλάδα, ώθησαν τον Ερντογαν να διαπράξει ένα σφάλμα τακτικής και να επιχειρήσει στον Εβρο μια μαζική εισβολή. Ευτυχώς, η Ελλάδα αντελήφθη την τελευταία στιγμή τον κίνδυνο και έκανε στροφή από την πολίτικη των ανοικτών συνόρων που ακολουθούσε, αμιλλώμενη την προηγούμενη πολίτικη του ΣΎΡΙΖΑ.. Αντί όμως να αναστείλει τουλάχιστον για έξη μήνες τη μη αποδοχή αιτήσεων άσυλου για λόγους εκτάκτων συνθηκών και εθνικής ασφάλειας, την ανέστειλε μόνο για ένα μηνά, ως ο υβριδικός πόλεμος, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι διεξάγει ο Ερντογαν κατά της Ελλάδος είναι υπόθεση ενός μηνός.

Η αλλαγή πολιτικής οδήγησε σε φιάσκο την Τουρκική επιχείρηση και έδειξε σ' όλη την Ευρώπη ποιο είναι ακριβώς το παιχνίδι του Ερντογάν. Ο Ελληνικός λαός κινητοποιήθηκε και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα με το σθένος και το φρόνημά του αλλά και με τη συσπείρωση και την ενότητά του. Οι Ευρωπαίοι στάθηκαν στο πλευρό του Ελληνικού λάου και είδαν στο σύνορο του Εβρου το δικό τους Ευρωπαϊκό σύνορο. Τα μυθεύματα ότι δήθεν δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα χερσαία και τα θαλάσσια μας σύνορα κατέρρευσαν. Δεν μπορούμε να τα φυλάξουμε όταν έχουμε δεμένα τα χεριά από αυτοκαταστροφικές πολιτικές.

Μέτα όμως από αυτή την πραγματική αλλά και συμβολική νίκη στον Εβρο και ενώ η ίδια πολιτική συνεχίζεται από την Τουρκιά στο Αιγαίο, εμπλέκοντας στον υβριδικό της πόλεμο και τον κορωνοϊό, η Κυβέρνηση έσπευσε στα μουλωχτά να μη ανανεώσει την αναστολή αποδοχής αιτήσεων άσυλου και μάλιστα υπό συνθήκες εθνικής αναξιοπρέπειας και αυτoεξευτελισμού. Συγκεκριμένα, υπεχώρησε κατά επαίσχυντο τρόπο στις πιέσεις της Ευρωπαίας Επίτροπου για τη Μετανάστευση κ. Γιόχανσον, ως η Ελλάδα και οι υπουργοί της να είναι υποτελείς στους Ευρωπαίους γραφειοκράτες. Υπεχωρησε άλλωστε, όχι μόνο στη μη παράταση της αναστολής αλλά και στην αναδρομική ακύρωση της ισχύος της, δίνοντας το δικαίωμα στους μαινόμενους παράνομους μετανάστες που είχαν κατορθώσει να περάσουν τα σύνορα, να υποβάλουν αίτηση άσυλου.

Η συμπεριφορά αυτή είναι αχαρακτήριστη. Από που κι ως που θα έρχονται Ευρωπαίοι Επίτροποι να επιβάλουν ανοικτά σύνορα στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζει άμεσο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας με την Τουρκία; Πολύ περισσότερο όταν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα τους και δεν αναδέχονται τις συνέπειες της υποτιθέμενης Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολίτικης. Νομίζει η κ. Γιοχανσον ότι έχει αυτό το δικαίωμα γιατί η Ευρώπη δίνει χρήματα για τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα; Αυτά τα χρήματα δε δίνονται στην Ελλάδα, Δίνονται για τον εποικισμό της Ελλάδος. Η Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την επιστροφή σε μια καταστροφική πολιτική, που την έχει πληρώσει πολύ ακριβά μέχρι τώρα ο Ελληνικός λαός. Να είναι βέβαιη η Κυβέρνηση ότι αμέσως μετά την καραντίνα η καταιγίδα που έζησε στα νησιά, θα ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα. ΟΕλληνικος λαός δε θέλει την αλλοτρίωση του και την υποθήκευση του εθνικού του μέλλοντος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail