Εργαζόμενοι στον τουρισμό προς Κυριάκο: Πεινάμε, είμαστε χωρίς εισόδημα!

Shutterbug75 / pixabay
Freepen.gr - Κραυγή απόγνωση από τους χιλιάδες εργαζομένους στον Επισιτισμό - Τουρισμό όπου ξεκάθαρα σε επιστολή τους στον πρωθυπουργό αναφέρουν ότι υπάρχει κόσμος στον κλάδο που από το Δεκέμβριο είναι δίχως εισόδημα καθώς έληξε το ταμείο ανεργίας και πεινάνε κυριολεκτικά. Σχετική επιστολή έστειλαν και στα αρμόδια υπουργεία. Ακουλουθούν οι δύο επιστολές:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό παραμένουν εκτός ρύθμισης.

Εργαζόμενοι που έληξε το ταμείο ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2019, δεν είναι μόνο πως δεν έχουν εισόδημα για τόσους μήνες, δεν έχουν καμία πρόσβαση στις υπόλοιπες ευνοϊκές διατάξεις όπως μείωση ενοικίου, πάγωμα οφειλών σε εφορίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ στην κυριολεξία οι εργαζόμενοι ΠΕΙΝΑΝΕ!
 • Εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας (εξτρατζήδες) μένουν εκτός καθώς κάνουν 10-15 ημέρες τον μήνα.
 • Εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ένσημα για να επιδοτηθούν.
 • Εργαζόμενοι που δουλεύουν στα ξενοδοχεία και προέρχονται από γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων, απολύθηκαν από τα ξενοδοχεία αλλά τα γραφεία αυτά δεν έχουν αναστείλει την λειτουργία τους και επομένως δεν μπαίνουν στην ρύθμιση.
Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η ευάλωτη ομάδα εργαζομένων είναι στο χώρο δεκαετίες και έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους χρόνια τώρα με εισόδημα 6 -7 μήνες το χρόνο μαζί με το επίδομα ανεργίας και αυτή την στιγμή κυριολεκτικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ!

Τέλος κ. Πρωθυπουργέ 31/03/2020 έληξε η τρίμηνη παράταση σε τρεις κλαδικές συμβάσεις που αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους σε ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια αυτών, βιομηχανίες ζαχαρωδών και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Έχουμε ζητήσει κατ εξαίρεση να πάει η παράταση ξανά στους έξι μήνες πριν ξεκινήσει η μετ ενέργεια των συμβάσεων αυτών.

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ μην αφήνετε τους εργαζόμενους του κλάδου που κράτησε την Χώρα όρθια στο έλεος τους.

Με τιμή!Επιστολή της ΠΟΕΕΤ στους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού...

Προς
 • Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων   κ. Βρούτση Ιωάννη
 • Υπουργό Οικονομικών    κ. Σταϊκούρα Χρήστο
 • Υπουργό Τουρισμού   κ. Θεοχάρη Θεοχάρη
Κ.κ. Υπουργοί,

Δεν είμαστε σε θέση πλέον να καταλαγιάσουμε τα συναισθήματα οργής και απογοήτευσης που κυριεύουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου που κυριολεκτικά έσωσε την χώρα τον καιρό των μνημονίων.

Χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν εκτός ρύθμισης, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και να μην είναι πλέον σε θέση να αντεπεξέλθουν στα βασικά.

Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν παρατείνετε το επίδομα ανεργίας και σ αυτούς τους εργαζόμενους, την στιγμή μάλιστα που φτάνουν στα αυτιά μας φήμες για άλλου είδους παρατάσεις(όπως αυτή που ακούγεται πως θα δοθεί στις προσωρινές άδειες ιντερνετικου τζόγου) που ελπίζουμε να είναι μόνο φήμες γιατί φανταστείτε να ισχύει κάτι τέτοιο εν μέσο καραντίνας που θα πάει το μυαλό όλων μας.
 • Εργαζόμενοι που έληξε το ταμείο ανεργίας τον Δεκέμβριο του 19 και αυτών που λήγει τις πρώτες μέρες του Απριλίου.
 • Ακόμα και οι εργαζόμενοι που μπήκαν πρώτη φορά στον κλάδο και δεν δικαιούνται επιδότηση θα έπρεπε λόγω πανδημίας να επιδοτηθούν.
 • Εργαζόμενοι που πήραν εποχικό επίδομα η αυτοί που δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα για να πάρουν επιδότηση να επιδοτηθούν.
 • Εργαζόμενοι σε κυλικεία που λειτουργούν μέσα σε κρατικές επιχειρήσεις όπως στο μουσείο μαστίχας στη Χίο οπού το μουσείο έκλεισε οι εργαζόμενοι όμως δεν μπαίνουν στην ρύθμιση γιατί ο επιχειρηματίας που έχει υπενοικιάσει το κυλικείο δεν έχει αναστείλει την κύρια επιχείρηση του και τέλος,
 • Εργαζόμενοι που δουλεύουν σε ξενοδοχεία από τα περίφημα γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων "ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ" που έχασαν την δουλειά τους άλλα είναι όμως εκτός ρύθμισης γιατί τα γραφεία συνεχίζουν και δουλεύουν ειδικά τα συνεργεία καθαρισμού που ανθούν.
Κ.κ. Υπουργοί,
Το βέβαιο είναι πως κάποια στιγμή ο εφιάλτης αυτός θα τελειώσει εμείς όμως οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού θα θυμόμαστε αυτούς που σταθήκανε δίπλα μας.
Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας μας για να καθορίσουμε την στάση μας από εδώ και πέρα.

Ελπίζουμε να δοθεί λύση στα δικαία αιτήματα μας!
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.