Ο Τραμπ έδωσε εντολή στο Ναυτικό να βυθίσει ιρανικά σκάφη αν το παρενοχλήσουν στον Περσικό

Iranian navy warship - RΕUΤΕRS/Stringer
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ διέταξε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να «ανοίξουν πυρ και να καταστρέψει» ιρανικά σκάφη με όπλα, εάν παρενοχλήσουν αμερικανικά σκάφη στη θάλασσα. Η δήλωσή του έρχεται μετά από μια σύγκρουση στον Περσικό Κόλπο.

"Έχω δώσει εντολή στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών να χτυπήσει και να καταστρέψει όλα τα ιρανικά πυροβόλα όπλα εάν παρενοχλήσουν τα πλοία μας στη θάλασσα", ανέφερε ο πρόεδρος την Τετάρτη το πρωί.



Μια εβδομάδα νωρίτερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κατηγόρησε το Ιρανικό Σώμα της Φρουράς της Επανάστασης (IRGC) για «επικίνδυνες και προκλητικές» ενέργειες, ισχυριζόμενο ότι σχεδόν δώδεκα ιρανικά πλοία παρενόχλησαν μια ομάδα αμερικανικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο. Ο αμερικανικός πέμπτος στόλος δημοσίευσε αργότερα βιντεοσκοπημένα βίντεο της συνάντησης, όπου έδειχναν τα πλοία που περιβάλλουν ένα μεγαλύτερο πλοίο των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail