Κι αφού δε σεβαστήκαμε τους ζωντανούς, ας τα βάλουμε τώρα και με τους νεκρούς

Free-Photos / pixabay
Κι αφού δε σεβαστήκαμε τους ζωντανούς, είπαμε να μη σεβαστούμε και τους νεκρούς. Ο κ. Χαρδαλιάς νομίζει ότι έχει γίνει θεούλης και θα ξαναγράψει τις Γραφές, τα Ευαγγέλια, θα φτιάξει δική του Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς Πάθη και Ανάσταση, με δικά του έθιμα και λειτουργίες, μόνο με Σία-Στραβελάκη και τρομοκρατία. 

Δρ Ελένη Παπαδοπούλου

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κλείνει τα νεκροταφεία τη Μεγάλη Παρασκευή, για να μην μπορούμε να επισκεφθούμε τους νεκρούς μας, τους δικούς μας ανθρώπους, γιατί κολλάνε κορονοϊό τώρα και οι πεθαμένοι. Γιατί γίνονταν τίποτα πάρτυ, τίποτα τρελές βραδιές Μεγάλη Παρασκευή στα νεκροταφεία και δεν το ξέραμε.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται με την στήριξη της Εκκλησίας. Της ιεραρχίας της. Η οποία καλά θα κάνει να βγάλει τα ράσα και να βρει κάτι άλλο να βιοποριστεί, γιατί στο επάγγελμα που έχει επιλέξει δεν τα πάει καλά. Γιατί επάγγελμα το έχει ως φαίνεται. Ό,τι πει το αφεντικό που πληρώνει.

Διαβάζω και για κάτι απαγορεύσεις κυκλοφορίας το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, κάτι απαγορεύσεις να στείλουν οι εκκλησίες το Αγιο Φως κατ'οίκον - τί πιο όμορφο το βράδυ της Ανάστασης- και αναρωτιέμαι γιατί δε βάζουν κι έναν ψυχίατρο στην ομάδα να...συνεπικουρεί όσους λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις; Είναι πασιφανές ότι οι άνθρωποι τα έχουν χάσει και δεν ξέρουν τί τους γίνεται. Εκτός κι αν ήταν έτσι από πριν. Γιατί αν ήταν έτσι από πριν, κακώς τους έδωσαν τόση εξουσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail